Udenrigsministeriet opfordrer danskere til at forlade Benghazi

25. januar 2013 15:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udenrigsministeriet opfordrer danskere til at forlade Benghazi
Billede mangler

Danskere bør ikke rejse til Libyen i øjeblikket. Og de, der allerede er i byen Benghazi, opfordres til at tage væk. Det er anbefalingerne fra Udenrigsministeriet, som tilslutter sig flere vestlige landes advarsler,

 

Generelt er det i øjeblikket uforsvarligt at tage til Libyen, lyder det. Derfor frarådes alle »ikke-nødvendige« rejser til Tripoli eller til kysten mellem den tunesiske grænse og Tripoli, mens alle ture til de øvrige dele af landet ligeledes bør aflyses. Det oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Advarslerne kommer, fordi der er risiko for terror i Libyen samtidig med, at der er risiko for civile uroligheder og væbnede sammenstød.

Med anbefalingerne om at rejse væk fra Benghazi slutter Danmark sig til flere andre vestlige lande. Torsdag aften sendte Tyskland og Holland advarslen til sine borgere, mens også det britiske udenrigsministerium ifølge Reuters opfordrer britiske statsborgere til at forlade den libyske by.

Årsagen angives til at være »specifikke trusler mod vesterlændinge«, men det britiske udenrigsministerium angiver ikke truslernes art.

Italien lukkede i sidste uge sit konsulat i Benghazi, efter at Italiens konsul var blevet udsat for et væbnet angreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu