Udenrigsministeriet undersøger danskers død i Syrien

6. marts 2013 20:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udenrigsministeriet undersøger danskers død i Syrien
Billede mangler

»Abdul Malik, en revertit fra Danmark, der kæmpede i den libyske revolution og bosatte sig i Libyen, har lidt martyrdøden i Syrien den 3. marts 2013.«

 

Sådan skrev den islamistiske gruppe Wake Up Ya Ahlul Sunnah på sin Facebook-side tirsdag. Ifølge flere medier er »Abdul Malik« identisk med den danske muslim Kenneth Sørensen, men Udenrigsministeriet har endnu ikke været ikke været i stand til at få bekræftet, om oplysningen om dødsfaldet er korrekt.

»Det er ved at blive undersøgt. Vi kan ikke komme nærmere ind på, hvordan det foregår,« siger den vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice onsdag aften.

Til Politiken.dk oplyser kilder i det islamistiske miljø i Danmark, at danskeren blev dræbt i et bjergområde nord for byen Homs.

30-årige Abdul Malik har tidligere gjort sig bemærket i medierne, første gang under retssagen mod de terrormistænkte i den såkaldte Glostrup-sag, hvor han ifølge Politiken.dk blev anholdt for at lave ballade på tilhørerpladserne. I 2007 stod han frem på TV 2 og fortalte om den tortur, som han angiveligt var blevet udsat for, da han sad fængslet, mistænkt for terror, i et fængsel i Yemen.

Hvis det viser sig, at oplysningen om Abdul Maliks død er korrekt, er han muligvis den anden dansker, der mister livet under borgerkrigen i Syrien. For to uger siden blev den tidligere Guantanamo-fange Slimane Hadj Abderrahmane angiveligt dræbt under kampe mod den syriske regeringshær, men heller ikke denne oplysning er endnu bekræftet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu