ANNONCE

Udkantsdanskere rammes hårdest af konkurser

9. januar 2012 23:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Udkantsdanskere rammes hårdest af konkurser
Billede mangler

Næsten 20.000 danske lønmodtagere mistede ikke alene jobbet sidste år, da deres virksomhed bukkede under for den økonomiske krise. De manglede også at få udbetalt en del af deres løn og måtte gå til Lønmodtagernes Garantifond (LG), som dækker manglende udbetalinger af løn, feriepenge og pensionsindbetalinger. Det skriver Ugebrevet A4.
Nye tal fra LG viser, at konkursbølgen har bidt sig fast, og at særlig Udkantsdanmark lider under, at mange virksomheder må dreje nøglen om.
Med størst kraft skyllede konkursbølgen ind over lønmodtagerne i Region Syddanmark i 2011, hvis man opgør ansøgningerne i forhold til antallet af privatansatte lønmodtagere.
160 lønmodtagere ud af hver 10.000 privatansatte sydjyder og fynboer måtte gå til garantifonden for at få penge, efter at deres arbejdsplads var krakket. Det tilsvarende tal for landet som helhed var 131.
Cheføkonom i Dansk Erhverv peger på, at et stigende antal konkurser kan være skæbnesvangre for de områder, det går ud over.
“Konkurser er typisk endegyldige. Den almindelige tilpasning, som erhvervslivet foretager i en krisetid, bevarer trods alt en vis aktivitet og håbet om, at virksomhederne kan blomstre op igen,” pointerer han.
Sidste års mange konkurser har da også gjort ondt i Region Syddanmark, hvor globaliseringen i forvejen har uddelt kraftige øretæver i form af outsourcing og lukning af store virksomheder. Primært inden for metalindustrien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu