ANNONCE

Udlændinge brutalt myrdet ved turistdestination

10. august 2020 18:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Bevæbnede mænd på motorcykel åbnede ild ud af det blå.

Udlændinge brutalt myrdet ved turistdestination
Ligene blev fundet ved denne bil. Foto: Scanpix/AFP

Seks franske statsborgere samt deres guide og chauffør er i weekenden blevet myrdet af ukendte gerningsmænd i Koure-regionen i landet Niger i den vestlige del af Afrika. Det skriver BBC.

Det forlød indledningsvist, at de franske statsborgere var turister. Mordene fandt sted i et område, der er ivrigt besøgt af turister, der vil se på giraffer.

Ifølge BBC arbejdede de franske statsborgere for den internationale nødhjælpsorganisation ACTED, der udspringer fra Frankrig. ACTED arbejder for at støtte sårbare befolkninger rundt i verden.

Emmanuel Macron, præsident for Frankrig, har talt med sin kollega i NigerMahamadou Issoufou, men det er uvist, hvad der blev sagt i samtalen mellem de to statsledere.

Ifølge BBC viser fotos fra stedet de dræbte på en jordvej ved siden af en firhjulstrækker. Bilen ser ud til at være udbrændt.

Årsagen til angrebet på ACTED er ukendt, men BBC skriver, at grupper af jihadister i stigende grad opererer i Niger.

Den franske regering fraråder mod rejser til store dele af Niger, der tidligere har fungeret som en fransk koloni. Ifølge den franske regering er terrortruslen høj flere steder i landet, men BBC skriver, at Niger stadig er en populær turistdestination for grupper af borgere, der vil møde landets særlige giraffer, der udmærker sig ved at være lysere i farven end giraffen, som de fleste kender den.

BBC skriver, at der ligger et girafreservat godt 65 kilometer fra landets hovedstad, hvortil mange turister søger hen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu