Udlændinge på tålt ophold skaber splid

20. marts 2012 08:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Udlændinge på tålt ophold skaber splid
Billede mangler

Udviste udlændinge med forbrydelser på samvittigheden skal have lov til at arbejde og flytte ud af asylcentrene.
Udlændinge på såkaldt tålt ophold skal have bedre leveforhold i Danmark, hvis det står til regeringspartierne Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Det skriver Berlingske.
“De har jo udstået deres straf, men af én eller anden grund kan udvisningen ikke eksekveres. I mellemtiden må vi forpligte os på at behandle dem rimeligt og fair og ikke give dem en ekstra straf oveni,” siger den radikale udlændingeordfører, Zenia Stampe til avisen.
Hun ser gerne begrebet “tålt ophold” helt afskaffet eller en grænse for, hvor længe folk kan leve på tålt ophold.
I 2011 var der 41 udlændinge på tålt ophold.
Det er primært personer, der har afsonet en straf og fået en udvisningsdom oveni, men som i praksis ikke kan udvises, fordi FN’s Flygtningekonvention forbyder udvisning af personer, der risikerer dødsstraf, tortur eller forfølgelse i deres hjemland.
Røde Kors anbefaler, at udlændinge på tålt ophold skal have lov til at bo sammen med deres eventuelle familie eller flytte ud og leve i det omkringliggende samfund.
Men justitsminister Morten Bødskov (S) afviser, at reglerne for tålt ophold står over for en lempelse.
“Regeringen har ingen planer om, at der skal ændres på reglerne om tålt ophold for personer, der er udvist på grund af kriminalitet eller personer, der er udelukket på grund af for eksempel krigsforbrydelser,” skriver han i et skriftligt svar til Berlingske.
Kilde: b.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu