70 dræbt i luftangreb

Fly fra to lande har deltaget i operation

Udgivet Opdateret

Mere end 70 oprørere med formodet tilknytning til Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt i et luftangreb nær grænsen til Niger i Vestafrika.

Det oplyser Nigerias luftvåben lørdag.

Angrebene fandt sted 14. april og var rettet mod en træningslejr, der var blevet lokaliseret dagen forinden.

Både fly fra Nigeria og Niger deltog i operationen, siger en talsmand fra luftvåbnet.

Sammen med den rivaliserende gruppe Boko Haram har gruppen ISWAP dræbt mere end 40.000 mennesker i de sidste ti år. (Arkivfoto)
Sammen med den rivaliserende gruppe Boko Haram har gruppen ISWAP dræbt mere end 40.000 mennesker i de sidste ti år. (Arkivfoto)

Nigeria hævder at have udført angrebene i området omkring Tchad-søen, hvor gruppen Islamisk Stats Vestafrikanske Provins (ISWAP) har været aktiv siden 2016.

Sammen med den rivaliserende gruppe Boko Haram har ISWAP dræbt mere end 40.000 mennesker i de sidste ti år og drevet to millioner på flugt på grund af den igangværende vold.

FN anslår derudover, at omkring 300.000 er døde på grund af den humanitære krise, som kampene har udløst.

Udbryder

ISWAP er en udbryder af Boko Haram. Gruppen opstod, efter at Boko Harams leder Abubakar Shekaus døde i maj sidste år. Det førte til sammenstød mellem de to militante fraktioner.

Kampene har i løbet af årene spredt sig til de andre lande omkring Tchad-søen, herunder Niger, Cameroun og Tchad.

Nigeria har kæmpet mod jihadistiske oprørere i mere end 12 år. Landet øger ofte intensiteten af angreb på denne tid af året, før regntiden starter.

Den tidligere britiske koloni Nigeria er Afrikas mest folkerige land og spiller en vigtig rolle i hele kontinentets politiske udvikling.

Powered by Labrador CMS