PRM / 1 år til Tour-start i København

Nedtællingen er begyndt til et brag af en gul cykelfest i København, når verdens største cykelløb - Tour de France - kommer til verdens bedste cykelby den 1. juli 2022. Forberedelserne er allerede i højt gear med bl.a. Københavns cykelfestival: FestiVélo i Fælledparken, Folkeløbet og udsmykning af byen i Tour-farve

Billed 1
Billed 1

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Mens fodboldfesten er i fuld gang, er der fart på forberedelsen af næste års store sportsevent, hvor den 13 kilometer lange enkeltstart fredag den 1. juli bliver højdepunktet i Tour-fejringen næste sommer i København. Men Tour-ugen i 2022 kommer også til at byde på et væld af Tour-arrangementer:

  • Onsdag den 30. juni: Holdpræsentation
  • Torsdag den 31. juni: Nationalt cykeltopmøde: Politisk drøftelse af styrket dansk cykelindsats
  • Fredag den 1. juli: Grand Départ: 13 km enkeltstart i København
  • Fredag den 1. juli: Grand Opening af FestiVélo i Fælledparken
  • Lørdag den 2. juli: Folkeløbet på enkeltstartsruten
  • Lørdag den 2. juli: FestiVélo i Fælledparken - storskærmsvisning af 2. etape Roskilde-Nyborg

Derudover vil der også være lokale fanspots og Tour-aktiviteter rundt om i hele København, så der bliver rig mulighed for alle københavnere - både store og små cykelfans, hverdagscyklister, motionister og ikke-cyklister - til at fejre Tour de France.

"Med Grand Départ vil vi gerne hylde vores hverdagshelte - vores hverdagscyklister. Det er nemlig takket været dem, at vi har fået Tour-starten til København. Faktisk så cykler københavnerne, hvad der svarer til 400 Tour de France-løb tilsammen på en helt almindelig hverdag. Derfor bliver fejringen af Touren også en gul folkefest, hvor alle københavnere er inviteret," siger overborgmester Lars Weiss (S).

FestiVélo i Fælledparken

Københavnerne får selvfølgelig en helt enestående mulighed for at opleve Tour-magien på allernærmeste hold langs enkeltstarts-ruten, når cykelryttere suser forbi med ca. 55 kilometer i timen. Men København inviterer også til en to-dages cykelfestival: FestiVélo i Fælledparken med Grand Opening den 1. juli.

Her byder vi velkommen til fejringen af København som verdens bedste cykelby. I FestiVéloen vil der blandt andet være talks om cykling, sundhed og motion, cykelværksted og cykeludstilling, Tour-fan område til de særligt cykelinteresserede, et bæredygtigt madmarked og fællesspisning, et rekreativt familieområde med børnecykelbane. Og ikke mindst et recharge-område med storskærm, hvor løbet kan følges i København den 1. juli, men også dagen efter, når 2. etape kører fra Roskilde over Storebæltsbroen til Nyborg. Der vil være gratis adgang til hele FestiVéloen begge dage.

Folkeløbet i København

Det er også den 2. juli, at København byder velkommen til Folkeløbet. Som vist nok den første Grand Départ by giver vi alle københavnere mulighed for at prøve kræfter med den fulde enkeltstartsrute dagen efter Tour-feltet har kørt på den. Ruten er lukket af, og derfor kan alle være med både hverdagscyklister og motionister, store som små. Start og mål er ved FestiVéloen, og man kan hoppe af og på langs ruten, hvis 13 km er for stor en mundfuld. Det er gratis at deltage. Folkeløbet skydes officielt i gang kl. 9 og slutter kl. 12.

For mere information

Find mere information om Grand Départ i København, enkeltstartsruten og de øvrige to etaper på www.letourcph.dk.

Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent Tildde Sønder Vindfeldt tlf. 2538 0516.

Kontakt:

Projektleder for presse, kommunikation og city dressing for Tour de France i København 2022 Tildde Sønder Vindfeldt email: f28s@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/1-ar-til-tour-start-i-kobenhavn?releaseId=13625498

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

Powered by Labrador CMS