Åhh nej - ikke Trump igen

Vi orker ikke at høre mere på den opblæste skrigeballon, mener Newsbreak.dks chefredaktør Claus Jessen

Donald vil være præsident igen. Spørgsmålet er, om det overhovedet .
Udgivet Opdateret

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump har natten til onsdag meddelt, at han er kandidat til præsidentvalget i USA om to år.

Hertil er kun at bemærke: Åhh, nej. Nu skal vi igen til at høre på den opblæste skrigeballon nat og dag.

De få som måtte være i tvivl om mandens psykiske tilstand bør lytte til de bånd, som den amerikanske journalist og forfatter Bob Woodward netop har offentliggjort. 

Trump kimede i en periode Woodward ned i døgndrift, og journalisten optog det hele på bånd - med Trumps vidende.

Båndene afslører i al sin gru en Donald Trump, som er så personlighedsforstyrret og narcissistisk, at han burde søge professionel hjælp i stedet for at bruge tiden på endnu et præsidentvalg.

- Trump opfatter præsidentposten som et trofæ, fastslår en hovedrystende Bob Woodward. 

Mandens slogan burde således rettes til: Make Trump Great Again - for det er det, alt handler om for Donald Trump.

Opbakningen til Trump i Det Republikanske Parti er heldigvis dalende efter midtvejsvalget forleden,  hvor det lykkedes Trump at skræmme en større mængde vælgere væk fra de kandidater, som har støttet Trump.

Mange moderate vælgere er også trætte af Trumps fortsatte og udokumenterede beskyldninger om, at han blev snydt ved det seneste valg. 

Både for USA og Europa er det helt afgørende, at den egocentriske og selvsmagende Trump ikke får magten en gang til. USA er splittet nok i forvejen. 

Det er ikke som sådan Trumps skyld. Men han forstår at puste til ilden, så der hele tiden er en passende mængde uro.

Europa kan ligeledes frygte, at Trump vil skabe fornyet ballade i NATO, som ellers holder stærkt sammen i kampen mod Rusland. En tilbagetrækning af den militære og økonomiske hjælp til Ukraine vil nu som senere være katastrofal. 

Putin vil opfatte det som en kæmpesejr og få ekstra blod på tanden, hvis republikanerne stopper med hjælpen helt eller delvist.

Mange af Trumps nærmeste rådgivere og hjælpere har da også slået hånden af ham. 

Den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton betegner sin tidligere chef som uvidende, og som en mand, der alene handler instinktivt og på følelser.

Alt i alt må vi bede til, at Trump i det kommende år når at dumme sig så meget, at han ikke bliver nomineret som præsidentkandidat.

Sandsynligheden er heldigvis stor.

Powered by Labrador CMS