Dansker-paradis står i flammer

En omfattende brand har hærget 2200 hektar skov på den spanske sydkyst på mindre end et døgn

Mange steder i Sydeuropa har været plaget af brande denne sommer. Billedet her er fra en brand i Schinos vest for den græske hovedstad, Athen, i maj.
Mange steder i Sydeuropa har været plaget af brande denne sommer. Billedet her er fra en brand i Schinos vest for den græske hovedstad, Athen, i maj.
Udgivet Opdateret

Redningspersonale har torsdag evakueret 939 mennesker i det sydlige Spanien, efter at en brand har fejet gennem næsten 2200 hektar skov på Costa del Sol på mindre end 24 timer.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Ifølge beredskabstjenesterne i Andalusien var det nødvendigt at bringe folk i sikkerhed, efter at branden onsdag aften havde hærget ved foden af bjergkæden Sierra Bermeja nær kystbyen Estepona.

Det er uklart, om der er turister blandt de evakuerede.

Tyk røg

Tyk røg i området har medført, at motorvejen AP7 samt to afsidesliggende landeveje er blevet lukket.

Skovbranden har også påvirket byen Benahavis.

Ifølge myndighederne har flammerne fortæret mindst to huse.

Brandmændenes kamp for at få bugt med ilden bliver vanskeliggjort af stærk vind og vedvarende høje temperaturer. I Malaga-området nærmer temperaturen sig 30 grader om natten for tiden.

Det er endnu uvist, hvordan branden er startet.

Andre naturbrande i Europa

Skovbranden i Sydspanien kommer i kølvandet på en lang række naturbrande i Europa denne sommer.

Flere sydeuropæiske lande såsom Grækenland og Italien har været plaget af voldsom hedebølge, og en række steder har temperaturerne nået over 45 grader.

På Sicilien i Italien blev der i august målt 48,8 grader.

De høje temperaturer har givet næring til brande, som har kostet flere liv.

- Klimakrisen er her. Og den fortæller os, at alting må forandre sig. Det sagde Grækenlands premierminister, Kyriakos Mitsotakis, til journalister i midten af august ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi formåede at beskytte tusindvis af mennesker. Men vi mistede skove og ejendomme, tilføjede han og beskrev brandene som landets "største miljømæssige katastrofe i årtier".

Costa del Sol

Costa del Sol er en region som udgør kystbyer og småsamfund i den sydlige del af Málaga-provinsen i det sydlige Spanien, i den autonome region Andalusien.

Navnet bliver ofte oversat til "Solkysten" på dansk.

Tidligere bestod kysten af små, rolige fiskerlandsbyer, men regionen blev totalt forandret i sidste halvdel af det 20. århundrede. Området er nu et verdensberømt turistområde med et næsten sammenhængende bælte af byer og turistområder langs hele kystlinjen.

Costa del Sol strækker sig vestover langs Middelhavskysten fra Nerja forbi Málaga by til øst for grænsen til Cádiz-provinsen.

Der har været bosættelser i regionen fra bronzealderen, og området har været under fremmed styre fra forskellige kulturer som fønikerne, kartagerne, romerne, vandalerne, visigoterne og maurerne, før Reconquista.

Området er stærkt urbaniseret, med et bredt tætbebygget bælte langs kysten. Den arkitektoniske stil er en blanding af små hvide huse og store højhuse – særligt på de typiske turiststrande.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS