Skip to main content

Derfor går Trump efter præsident-posten igen

Newsbreak.dk's kommentator i USA Douglas Pricer mener, at Donald Trump vil gå efter præsident-posten endnu engang. Læs hans kommentar her 

Tidligere præsident Donald Trump. Går han efter præsidentposten endnu engang?
Tidligere præsident Donald Trump. Går han efter præsidentposten endnu engang?Jim Watson/Ritzau Scanpix

Mange amerikanere spørger for øjeblikket sig selv:

 Vil Donald Trump forsøge at erobre præsidentposten tilbage?

For øjeblikket residerer den tidligere præsident i sit imposante domicil Mar-A-Lago i solbeskinnede Florida. 

Som en løve venter han på at springe frem i et comeback. Men ingen ved med sikkerhed, om manden vitterlig stiller op igen. 

Jeg tror faktisk, at han forsøger at blive præsident igen. Her er de vigtigste grunde:

Trumps personlighed:

Donald Trump er en hårdkogt narcissist. Han er også en sej fighter, som er vant til at slås. Hans drivkraft er opmærksomhed. Trump føler oprigtigt, at hans sejr blev stjålet fra ham. 

At Biden blev præsident er som en kræftknude, der vokser sig større i Trumps sjæl.

Trumps tilhængere:

Undervurder aldrig Trumps tilhængere. Kør gennem hans kerneområde i Midtvesten, og du vil se skilte over alt med teksten: 'Trump - Take Back America'.

I modsætning til hvad medierne beretter, så er der omkring 50 millioner amerikanere, som vil stemme på manden med mindre end et sekunds betænkningstid. 

Ikke alle er såkaldte 'rednecks'. Mange af hans tilhængere er farvede, som er taknemmelige for, at Trump fik bragt arbejdsløsheden ned og indkomsten op. De ser Trump som en helt igennem fornuftig mand.

Midtvejsvalgene i 2022:

Der er en reel mulighed for, at republikanerne vil få flertal i både Repræsentanternes Hus og i Senatet. Hvis det sker, så vil arbejdet i Kongressen være lammet, og dette politiske tomrum er en stor fordel for Trump.

Mange amerikanere vil se ham som manden, der kommer ind og redder det hele. Læg derfor mærke til, om der sker en stigning i Trumps synlighed og antallet af vælgermøder efter Midtvejs-valgene næste år.

Bidens mange fejl:

En del amerikanere ser Joe Bidens første otte måneder som præsident som en total katastrofe. Arbejdsløsheden stiger - det samme gør renter og priser.  

Grænsen til Mexico er også endt i rent kaos.

Det lykkedes Trump at holde indvandrerne ude. Nu vælter der horder af folk ind over grænsen - mange er tillige narkosmugler og kriminelle. 

Bidens katastrofe i Afghanistan:

Biden løj om, at han ville få alle amerikanere ud af Afghanistan, hvorefter han efterlod dem tilbage med Taliban. Det vil aldrig blive glemt eller tilgivet.

12 soldater mistede livet, og man efterlod militært udstyr for milliarder af dollars tilbage i landet.

Bidens samarbejde med Taliban er en tikkende bombe.  På et tidspunkt eksploderer bomben, og så er Trump klar til at drage fordel af det. Han vil kritisere Biden sønder og sammen for hans politik i Afghanistan.

Bidens mentale nedtur:

Det er nemt at se, hvordan Joe Bidens mentale nedtur udvikler sig. Det er trist at - og ganske frygtindgydende. Efter min opfattelse, så er Joe Biden ved at blive dement.

En tidligere demokratisk politiker i Kongressen - og nær ven af familien Biden - har fortalt mig, at Bidens hustru Jill er stærkt bekymret. Hun tvivler på, at Joe Biden kommer til at sidde hele perioden ud.

Trump har indtil nu trådt forsigtigt i den delikate sag. Han nøjes med at sige: Joe aner ikke, hvor han befinder sig.

Det er klart, at en svækket tilstand hos præsidenten vil være til Trumps fordel.

Min konklusion er:

Republikanerne vinder Repræsentanternes Hus tilbage i 2022 - formentligt også Senatet. 

Joe Biden bliver nødt til at trække sig og Kamala Harris må tage over.

Samtidig vil Trump begynde at råbe mere og mere op i offentligheden.

Med mindre helbredet svigter ham, så vil Trump forsøge at blive nomineret i 2024.

Vil Donald Trump vinde valget? Det er endnu for tidligt at sige. 

Men det bliver nervepirrende interessant at følge.

Douglas Pricer er Newsbreak.dk's kommentator i USA. Han er forfatter og stor tilhænger af tidligere præsident Donald Trump.
Douglas Pricer er Newsbreak.dk's kommentator i USA. Han er forfatter og stor tilhænger af tidligere præsident Donald Trump.
Del din kommentar