En død og flere savnet efter tysk eksplosion

Én er død, og flere er savnet og kvæstet efter eksplosion i Leverkusen. Der advares om "ekstrem fare"

Udgivet Opdateret

En eksplosion tirsdag formiddag på et forbrændingsanlæg i et industriområde i den vesttyske by Leverkusen har kostet mindst én person livet.

Det oplyser det tyske medie Welt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere har Currenta, som er den lokale operatør i området, meddelt, at fem er savnet efter eksplosionen. Der er tale om fem ansatte på anlægget.

Eksplosionen har ført til en advarsel om "ekstrem fare". Borgere i området er blevet opfordret til at lukke døre og vinduer.

Luk døre og vinduer

Udenrigsministeriets Borgerservice har også berettet om situationen.

- Flere sårede som følge af eksplosion på forbrændingsanlæg ved Leverkusen. Beboere nær anlægget skal holde sig inden døre og lukke døre og vinduer, skriver den danske tjeneste i et tweet.

Adskillige tilskadekomne

Politiet i Leverkusen melder om adskillige tilskadekomne og har sat et stort antal politibetjente på sagen. Den nærliggende motorvej er lukket, og borgere opfordres til at holde vejene fri til udrykningskøretøjer.

Operatøren Currenta oplyser, at eksplosionen skete klokken 9.40 tirsdag. Lidt efter klokken 13.00 lyder det, at branden er slukket.

Der pågår en søgning efter de savnede, tilføjer Currenta. Selskabet vil klokken 14.00 holde en pressekonference om seneste nyt.

Brand i brændstof

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede eksplosionen og den efterfølgende brand, der opstod i et depot, hvor der opbevares brændstof.

Sirener og et alarmsystem på Tysklands civile redningstjenestes app har advaret borgerne i området om "ekstrem fare".

Over 30 selskaber opererer i industriområdet Chempark i Leverkusen. Blandt dem er den tyske kemi- og medicinalgigant Bayer.

Powered by Labrador CMS