Skip to main content

Får livstid for at dræbe jogger

36-årig mand fra Georgia er idømt endnu en livstidsstraf i forbindelse med drabet på en sort jogger i 2020

En dommer i Georgia i USA har mandag idømt den 36-årige Travis McMichael fængsel på livstid i sagen om drabet på Ahmaud Arbery, en sort mand som blev dræbt af skud under en løbetur i 2020.

McMichael er tidligere idømt livstid for selve drabet på den 25-årige jogger.

Mandagens afgørelse faldt i en føderal sag, der handler om hadforbrydelse og bortførelse.

Tidligere kendt skyldige

Travis McMichaels 66-årige far, Gregory McMichael, og deres nabo William Bryan er ligeledes dømt for drab. De blev i februar også kendt skyldige i at have angrebet Arbery på grund af hans hudfarve.

De to ventes at få deres straf senere mandag.

Under sidste års retssag om drabet hævdede de tre anklagede mænd, at de handlede i selvforsvar.

Fanget på video

Arbery var løbet forbi deres indkørsel, og fordi der havde været flere indbrud i kvarteret, var de i deres gode ret til at skyde, lød forsvaret under retssagen.

Drabet vakte stor opmærksomhed, da det skete i 2020. Blandt andet på grund af en videooptagelse af det.

Dommer Lisa Godbey Wood sagde, da hun mandag idømte Travis McMichael endnu en livstidsdom, at den uhyggelige video nu er ætset ind i hendes hukommelse.

- Du hader sorte

- Du gjorde det på grund af farven på hr. Arberys hud, sagde dommeren.

Faren til den dræbte jogger, Marcus Arbery, sagde under retssagen om de tre anklagede mænd:

- De tre djævle har knust mit hjerte i småstykker, som ikke kan findes eller repareres.

- Du hader sorte mennesker, sagde han henvendt til Travis McMichael.

Drabet på Ahmaud Arbery udløste i 2020 demonstrationer i USA, og daværende præsident Donald Trump kaldte videoen "meget foruroligende."

Det er et af flere drab på sorte mennesker i de seneste år, som har sat nyt fokus på racisme i det amerikanske politi og retssystem samt på USA's våbenlove.

Travis McMichael var i forvejen idømt livstid for drab på den 25-årige sorte jogger Ahmaud Arbery i delstaten Georgia i 2020. Nu får han endnu en livstidsdom i en føderal retssag om hadforbrydelse. Drabet var ifølge den føderale domstol racistisk motiveret. (Arkivfoto)
Travis McMichael var i forvejen idømt livstid for drab på den 25-årige sorte jogger Ahmaud Arbery i delstaten Georgia i 2020. Nu får han endnu en livstidsdom i en føderal retssag om hadforbrydelse. Drabet var ifølge den føderale domstol racistisk motiveret. (Arkivfoto)Stephen B. Morton/Ritzau Scanpix
Del din kommentar