Skip to main content

Frygter for finnernes sikkerhed

Finnerne opfordres til blandt andet at anskaffe sig rigelige mængder vand, mad og medicin

Borgerne i Finland bør sikre sig, at de har forsyninger nok til hele husstanden til mindst 72 timer.

Sådan lyder opfordringen fra den nationale finske redningsorganisation, efter udmeldingen om, at Finlands statsminister, Sanna Marin, bakker op om et finsk NATO-medlemskab. 

Det skriver TV 2

Køb masser af flaskevand

Selv om det ikke er et sandsynligt scenarie, så kan det ifølge finske eksperter ikke fuldstændig udelukkes, at russerne kan lykkes med at afbryde hele Finlands strømforsyning.

Derfor opfordres finnerne altså blandt andet til at have lommelygter, pandelamper og batteridrevne radioer klar.

Også mad, medicin, varme tæpper og rigeligt med vand bør man anskaffe, lyder det.

- Jeg anbefaler at opbevare flaskevand fra butikker, da det holder sig godt i et par år, siger Sanna Räsänen, der er beredskabsekspert i redningsorganisationen, til Yle News.

Skaf kontanter

Finland har taget et stort skridt nærmere en officiel ansøgning om NATO-medlemskab, og det har sat landets alarmberedskab i gang.

Ifølge det finske medie Yle News opfordres finnerne blandt andet til at forberede sig på alternative betalingsmetoder, hvis Rusland vælger at straffe Finland med cyberangreb og hacke de elektroniske betalingssystemer. 

- Du kan altid forberede dig på betalingskortsvigt ved at sikre dig, at du har kontanter, siger Mari Aro, der er ledende specialist i landets sikkerhedskomite, som rådgiver den finske regering, til Yle News.

Der er ingen grund til at ”tømme pengeautomaterne”, tilføjer hun. Men det er en god ide at have kontanter nok til at dække nødvendige udgifter som mad og medicin i et par dage.

Efter statsministerens NATO-melding opfordres finnerne til at have forsyninger nok til mindst 72 timer.
Efter statsministerens NATO-melding opfordres finnerne til at have forsyninger nok til mindst 72 timer.Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Del din kommentar