Harry og Meghans hjem evakueret

Også skuespillerinden Gwyneth Paltrow, sangerinden Katy Perry og komikeren Larry David er ramt

Udgivet Opdateret

Skuespillere, sangere, royale og tv-værter har mandag måtte forlade byen Montecito i Californien gennem politiets vejspærringer.

Den amerikanske by er blevet evakueret af frygt for, at dens prominente indbyggere skulle blive fanget i store mængder mudder.

Montecito er kendt som en kendis-enklave. Den er beboet af blandt andet den bogaktuelle prins Harry, skuespilleren Gwyneth Paltrow, sangeren Katy Perry og tv-værten Ellen DeGeneres.

Frygter mudderskred

Efter en periode med store mængder regn har udsigten til 20 centimeters regn det næste døgn, skabt frygt for, at byen skal blive ramt af et mudderskred.

Flere af byens gader er ifølge nyhedsbureauet AFP's journalist på stedet allerede oversvømmet. Der er samtidig opsat vejspærringer af politiet i byen.

Byen, der ligger 90 minutter nord for Los Angeles, på Californiens frodige kyst. Mod syd ligger byens strande, mens bjergkæden Santa Ynez ligger i byens baghave mod nord.

-Forlad byen nu

Det er netop mudder fra skråningerne, som myndighederne frygter.

- Forlad byen nu. Dette er en situation, der udvikler sig hurtigt. Vær venligst opmærksom på nød-meldinger, står der på byens brandvæsens hjemmeside.

På sin profil på Twitter skriver brandvæsnet videre, at byen de seneste 30 dage har fået mere end sædvanligt meget regn.

Grumme minder

Evakueringen mandag har sandsynligvis også vakt grumme minder for de beboere, der også boede i Montecito for fem år siden. Her udløste store regnmængder en bølge af mudder ned i byen.

Dengang mistede 23 livet.

Hertuginde Meghan og prins Harry s hjem i Californien er blevet evakueret.
Hertuginde Meghan og prins Harry s hjem i Californien er blevet evakueret.

Prins Harry

Prins Henry, hertug af Sussex, er kendt som prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984) og er en britisk prins.

Han er yngste søn af prins Charles af Wales og prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien.

Han er nummer seks i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth ud over Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier.

Som kongelig har Prins Henry intet efternavn; men Mountbatten-Windsor anvendes undertiden.

Prins Harry er gift med Meghan, hertuginde af Sussex, med hvem han har sønnen Archie, og datteren Lilibet.

8. januar 2020 meddelte Harry og Meghan at de trådte tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS