Journalist og forsker er fundet døde

Dom Phillips og Bruno Pereira forsvandt i forrige weekend i Amazonas. De er mandag fundet døde

Udgivet Opdateret

Opdatering: Brasiliens føderale politi afviser rapporter om, at den britiske journalist Dom Phillips og den brasilianske forsker Bruno Pereira er fundet døde mandag. "Det er ikke korrekte oplysninger", hedder det i en erklæring fra politiet. De to mænd har været forsvundet i Amazonas jungle siden 5. juni. Det skriver Reuters.

Den britiske journalist Dom Phillips og den brasilianske forsker Bruno Pereira, der har været forsvundet i Amazonas-junglen, er fundet døde mandag.

Det oplyser Phillips' kone til det brasilianske nyhedsbureau G1.

Det fremgår ikke, præcis hvor de to er fundet, og hvad dødsårsagen er. Dødsfaldet er heller ikke bekræftet af officielle myndigheder.

Duoen var i Amazonas' afsidesliggende Javari-dal for at researche til en ny bog.

De to skulle være vendt tilbage fra deres tur for at deltage i et møde søndag i forrige uge omkring klokken 9.00 lokal tid.

De dukkede dog aldrig op til mødet og har siden da været forsvundet.

Der er blevet søgt efter den forsvundne duo, siden den forsvandt søndag i forrige uge.
Der er blevet søgt efter den forsvundne duo, siden den forsvandt søndag i forrige uge.

57-årige Dom Phillips var blandt andet tilknyttet den britiske The Guardian. Den 41-årige Bruno Pereira var ekspert i indfødte befolkningsgrupper.

Phillips og Pereira havde angiveligt "modtaget trusler" inden deres tur. Det oplyser organisationer, der beskæftiger sig med indfødte befolkningsgrupper.

Det oplyses dog ikke yderligere, hvad truslerne skal være bestået af.

Har fået trusler

Pereira har dybt kendskab til Amazonas' indfødte folk og har forsøgt at beskytte deres landområder.

Det er kendt, at Pereira tidligere har modtaget trusler fra skovhuggere og minearbejdere, der forsøger at indtage de indfødtes land.

Phillips og Pereira var i 2018 også i Javari-dalen, der ligger langt inde i Amazonas-junglen, for at lave en historie til The Guardian.

Powered by Labrador CMS