Kæmpe-brøler

Heldigvis opdagede han fejlen og fik den rettet

Udgivet Opdateret

Tidligere præsident i USA George W. Bush kom onsdag med en fortalelse af de mere bemærkelsesværdige.

I en tale kom han til at beskrive invasionen af Irak som "brutal" og "uberettiget", før han bagefter måtte rette sig selv og påpege, at han mente at henvise til Ruslands invasion af Ukraine.

Det fremgår af et videoklip fra hans tale ved en begivenhed i Dallas, som er nået bredt ud på sociale medier.

Du kan se klippet i bunden af artiklen.

Den uheldige fortalelse kom den tidligere præsident med, mens han var i gang med at kritisere Ruslands politiske system.

- Resultatet er en mangel på magtbalance i Rusland og beslutningen fra en mand til at begynde en helt uberettiget og brutal invasion af Irak, sagde Bush, før han hurtigt rettede sig selv:

- Jeg mener af Ukraine.

75 år

Bagefter sagde han lavmælt med et glimt i øjet "også Irak" og gav derefter jokende sin alder - 75 år - skylden for fortalelsen.

I 2003, da Bush var præsident, førte USA an i invasionen af Irak. Invasionen blev begrundet med, at Irak havde masseødelæggelsesvåben. Men disse våben blev aldrig fundet.

Konflikten dræbte hundredtusindvis af mennesker og fordrev endnu flere. Danmark støttede USA i krigen, som ifølge kritikere netop er uberettiget, som Bush kom til at sige.

Klip gik viralt

Klippet med George W. Bush gik hurtigt viralt, efter at en journalist fra Dallas News lagde det på Twitter. Omkring klokken 08.00 dansk tid er det klip alene blevet vist over 7,2 millioner gange.

Og mange andre har også selv delt klippet, så det når endnu videre omkring.

I talen sammenlignede George W. Bush desuden Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, med den britiske leder under Anden Verdenskrig, Winston Churchill.

Derudover fordømte han Ruslands præsident, Vladimir Putin, for den russiske invasion af Ukraine.

.

Powered by Labrador CMS