Millioner er samlet ind til to-årig

Den toårige dreng Aiden mistede sin mor og far i et skyderi nær Chicago mandag. Nu er der indsamlet millioner

Udgivet Opdateret

En indsamling til en toårig dreng, som mistede begge sine forældre i et masseskyderi under en 4. juli-parade i udkanten af Chicago mandag, har nået over 2,5 millioner dollar svarende til over 18 millioner kroner.

37-årige Kevin McCarthy og hans hustru, 35-årige Irina McCarthy, var blandt de syv mennesker, der mandag blev dræbt, da en bevæbnet gerningsmand åbnede ild mod en menneskemængde i Chicago-forstaden Highland Park.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Parrets toårige søn, Aiden, vandrede efter skyderiet alene rundt nær paraderuten, hvor han blev fundet og efterfølgende returneret til nogle familiemedlemmer.

Det fremgår af platformen GoFundMe, hvor indsamlingen til den forældreløse dreng foregår.

- Som toårig er Aiden blevet efterladt i den utænkelige situation det er at vokse op uden sine forældre, siger Irina Colon, som har startet indsamlingen, ifølge AFP.

Hun fortæller videre, at andre medlemmer af familien nu vil tage sig af Aiden.

Milliardær støtter

Onsdag eftermiddag lokal tid havde indsamlingen rundet 2,52 millioner dollar, inklusive 18.000 dollar - knap 132.000 kroner - fra milliardæren Bill Ackman.

Tidligere onsdag kendte en 21-årig mand, Robert E. Crimo, sig skyldig i skyderiet på USA's uafhængighedsdag, hvor syv blev dræbt og 47 andre såret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den formodede gerningsmand skød mod menneskemængden fra et tag. Ifølge politiet affyrede han over 70 skud.

37-årige Kevin McCarthy og hans hustru, 35-årige Irina McCarthy, var blandt de syv mennesker, der mandag blev dræbt i et skyderi i Chicago-forstaden Highland Park. Nu er deres toårige søn, Aiden, forældreløs.
37-årige Kevin McCarthy og hans hustru, 35-årige Irina McCarthy, var blandt de syv mennesker, der mandag blev dræbt i et skyderi i Chicago-forstaden Highland Park. Nu er deres toårige søn, Aiden, forældreløs.

Står til livstid

Robert E. Crimo står til en straf på fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

Ifølge myndighederne havde han planlagt sit angreb i flere uger.

Mindst to gange inden skyderiet havde han været i myndighedernes søgelys. Det skete ved indrapporteringer om, at han truede med at begå selvmord eller gøre skade på andre.

DET LIGGER I AMERIKANERNES DNA AT KUNNE BÆRE VÅBEN

I sommeren 1787 blev USA's forfatning grundlagt i staten Philadelphia. Der var og er tale om et af verdenshistoriens smukkeste dokumenter, som samlede en række autonome stater.

Men der opstod problemer, fordi flere lokale ledere følte, at forfatningen udelukkende fastslog, hvad regeringen kunne gøre - men ikke, hvad den ikke kunne gøre. Der skulle en række justeringer til.

En række punkter blev udfærdiget i en såkaldt rettighedserklæring. 

Et af punkterne i rettighedserklæringen var retten til frit at bære våben og kunne forsvare sig selv, ens ejendom og familie. Det punkt er fuldstændig ligeværdigt i forhold til andre punkter som ytringsfrihed, pressefrihed og religionsfrihed.

Derfor føler mange amerikanere, at de stadig har ret til at bære våben. Det ligger i amerikanernes DNA. Det er for mange lige så naturligt som at trække vejret.

Kilde: Douglas Pricer
Powered by Labrador CMS