Ny verdensrekord på Everest

Forbedrer sin egen verdensrekord

Udgivet Opdateret

Den nepalesiske klatrer Kami Rita har udvidet sin egen verdensrekord for flest gange at bestige verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Det står klart, efter at han lørdag for 26. gang nåede toppen af Everest.

52-årige Kami Rita var en del af et hold bestående af 11 personer, der skulle placere reb til andre klatrende på det 8848 meter høje bjerg.

De nåede toppen af Mount Everest lørdag omkring klokken 19 lokal tid.

- Nogle kommercielle ekspeditioner har allerede forladt base camp for at nå toppen, efter at Kami Ritas hold nåede toppen lørdag aften, siger Khimlal Gautam, der er en særlig udsending for Nepals regering.

Kami Rita ses her på et billede fra Mount Everest i maj sidste år. I weekenden besteg han for 26. gang verdens højeste bjerg.
Kami Rita ses her på et billede fra Mount Everest i maj sidste år. I weekenden besteg han for 26. gang verdens højeste bjerg.

Nye reb

Det lykkedes for Kami Ritas hold at placere nye reb under bestigningen. De vil blive brugt af andre klatrere under resten af forårsturene.

Kami Rita nåede Mount Everests top for første gang i 1994 og har ifølge Guinness World Records besteget bjerget stort set hvert år siden da.

Den rutinerede klatrer, der er født nær Mount Everest, har også rekorden for flest gange at have besteget bjerge, der er over 8000 meter høje.

Ifølge Nepals turistministerium har 316 klatrere i år fået tilladelse til at forsøge at bestige Mount Everest fra Nepal-siden.

Måtte lade livet

Der er lukket for kommercielle ture fra Tibet-siden.

Mens det lykkedes for Kami Rita at bestige Mount Everest i weekenden, så måtte en anden person lade livet i forsøget på at nå toppen.

En russisk klatrer er således død, efter at han blev syg i en lejr, der ligger i 6553 meters højde. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Dødsårsagen er ikke fastlagt endnu, men det kan skyldes komplikationer i forbindelse med højdesyge, siger en embedsmand fra turistministeriet.

Det er andet dødsfald på verdens højeste bjerg i år. I sidste måned blev en nepalesisk klatrer, der fragtede udstyr op ad bjerget, fundet død.

Powered by Labrador CMS