Oh My God

Ny premierminister er mere upopulær end Boris Johnson

Udgivet Opdateret

Den nye britiske premierminister, Liz Truss, er allerede mere upopulær end både sin forgænger Boris Johnson og Jeremy Corbyn - den udskældte tidligere leder af arbejderpartiet Labour.

Det viser en meningsmåling fra YouGov onsdag, hvor det konservative parti afslutter en partikongres i Birmingham. Det skriver nyhedsbureauet PA medier.

Kun 14 procent af de britiske vælgere siger, at de har et favorabelt indtryk af Truss. Ved en måling den 21. og 22. september sagde 26 procent, at de havde et godt indtryk af Truss.

Meget ugunstigt lys

Næsten tre fjerdedele af vælgerne - 73 procent - ser i dag Truss i et ikke favorabelt lys. 55 procent siger, at de ser hende i et "meget ugunstigt lys".

Den nye britiske premierminister, Liz Truss, er allerede mere upopulær end sin forgænger Boris Johnson, og der er tegn på, at den ellers loyale konservative presse vender sig mod hende.
Den nye britiske premierminister, Liz Truss, er allerede mere upopulær end sin forgænger Boris Johnson, og der er tegn på, at den ellers loyale konservative presse vender sig mod hende.

1751 vælgere deltog i YouGov-målingen, der er lavet ved åbningen af de konservatives partikongres i Birmingham søndag. Kongressen slutter onsdag aften.

Må snart gå

En del konservative, der ikke er enige med Truss i hendes økonomiske politik, har ifølge BBC givet udtryk for, at hun allerede kan være tæt på at måtte gå af.

Truss blev indsat som premierminister 6. september.

Blå bog: Boris Johnson

Her kan du læse mere om den britiske premierminister:

Navn: Boris Johnson.

Fødselsdato: 19. juni 1964.

Fødested: New York City, New York, USA.

Nationalitet: Har både britisk og amerikansk statsborgerskab.

Uddannelse: Uddannet på Oxford Universitet i klassiske studier, 1987. Studerede samtidig med den tidligere premierminister David Cameron.

Karriere:

* 1989-1994: Bruxelles-korrespondent for den britiske avis The Telegraph

* 1994-1999: Politisk kommentator for blandt andet The Spectator.

* 1999-2008: Redaktør på The Spectator og medlem af det britiske parlament for De Konservative.

* 2008-2016: Borgmester i London.

* 2016-2018: Britisk udenrigsminister.

* Juli 2019-nu: Britisk premierminister.

Kilder: “Just Boris” (2011), New Statesman, Politiken, parliament.uk.

Powered by Labrador CMS