Opråb fra fortvivlet prins Harry

Hertugen af Sussex kalder angreb på The Halo Trust folk for barbarisk handling

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

En af afdøde prinsesse Dianas helt store mærkesager var rydning af landminer rundt om i verdens brændpunkter. Hun havde blandt andet meget tætte forbindelser til organisationen The Halo Trust, som beskæftiger sig med netop denne store opgaver.

Siden er prins Harry så fulgt i sin mors fodspor i samme sag.

Brutalt myrdet

Derfor ramte det ham også ekstra hårdt, da det onsdag den 9. juni kom frem, at ti The Halo Trust medarbejdere var blevet brutalt myrdet af en væbnet gruppe i en minerydningslejr i Afghanistan.

Det skriver blandt andet Hello Magazine.

En barbarisk handling

Efterfølgende har prinsen udtrykt sin store fortvivlelse over hændelsen og desuden hyldet ofrene. Det via et indlæg på The Halo Trust organisationens hjemmeside.

- Alt i alt blev 26 medlemmer af Halo Trust's Afghanistan-team dræbt eller såret tirsdag aften i hvad, der kun kan betegnes som en barbarisk handling. Jeg ærer dem, der har mistet livet og opfordrer alle til at bakke op om og støtte de overlevende og familierne til de berørte, skriver prinsen.

Ar efter krig og konflikt

I indlægget nævner Harry også, at de, der arbejder for organisationen, hver eneste dag sætter livet på spil, når de fjerner dødbringende miner, som han kalder 'ar efter krig og konflikt'.

- De mænd, der blev angrebet, kommer fra netop de samfund, hvor de arbejder. De sluttede sig til Halo for at beskytte samt genoprette deres land og deres hjem. Som jeg forstår det, beskyttede de, der mistede deres liv, også deres venner, skriver han videre.

Prinsen slutter af med at opfordre alle Halos tilhængere over hele verden til at stå sammen og hjælpe på enhver mulig måde.

Gik i sin mors fodspor

For rigtig mange står det printet i erindringen, da prinsesse Diana i 1997 gik igennem et minefelt i Angola, hvor netop Halo arbejdede.

Det var en bedrift Harry gentog i 2019, altså 22 år efter sin mor, hvor han besøgte og gik igennem nøjagtig det samme område.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS