Skip to main content

Papkasse med 2001 postkort saboterer lotteri

Lotteriet blev lukket uden vinder

Ingen af de mange deltagere fik i sidste ende chancen for at vinde en bil.
Ingen af de mange deltagere fik i sidste ende chancen for at vinde en bil.Genrefoto/Scanpix

En fodboldklub måtte opgive at afholde et lotteri, hvor man kunne vinde en bil, fordi lotteriet blev lidt for populært. Det skriver klubben selv på sin hjemmeside

Fodboldklubben Frome Town FC er en del af de lavere engelske fodboldrækker, og lotteriet blev arrangeret for at hente penge ind til en lokal velgørende forening.

Frome Town FC indgik en aftale med en bilforhandler, der stillede et køretøj til rådighed som præmie, og aftalen blev, at man skulle sælge nok lodder til, at bilens pris blev dækket.

Et lod i lotteriet kostede 5 Pund, godt og vel 50 danske kroner, og Frome Town FC skriver selv, at man i starten havde en god fornemmelse af, at det hele nok skulle gå. Og så gik det galt.

Gratister ville være med

For at kunne afholde lotteriet på en måde, der krævede mindst muligt juridisk arbejde, kunne man deltage i lotteriet uden at købe en lodseddel.

Det gjorde man ved at sende klubben et postkort, og det viste sig, at den metode blev meget, meget populær. Åbenbart alt for populær.

For mens klubben selv formentlig har haft en forventning om, at folk ville melde sig til lotteriet for at støtte et godt formål, og for at have en lille chance for at vinde en ny bil, så var der andre mennesker, der åbenbart ikke virkede synderligt interesserede i at støtte noget formål andet end deres egen chance for at få fingrene i en gratis bil.

Det væltede ind med postkort

Mens lotteriet stod på, modtog Frome Town FC flere og flere postkort fra flere og flere borgere langt, langt væk fra den del af England, klubben holder til i.

Klubben modtog også mails fra folk, der ville høre, om man ikke kunne deltage i konkurrencen, uden at købe en lodseddel, uden at sende et postkort, om ikke den afsendte mail var nok til, at de kunne være med i lodtrækningen.

De mange deltagere i lotteriet, der ikke havde betalt for at være med, fik dog ikke klubben til at afblæse hele affæren. Det gjorde til gengæld ét enkelt individ.

Frome Town FC skriver på deres hjemmeside, at én person valgte at udfylde 2001 postkort, samle dem i en papkasse og placere dem ved klubbens hoveddør.

Selvsamme person sendte også klubben en mail , hvori det blev gjort klart, at vedkommende forventede, at selve lodtrækningen om bilens vinder blev fotodokumenteret, så der ingen chance ville være for, at der gik noget fordækt til.

Ny indsamling

Og så blev lotteriet ellers aflyst. Klubben og bilforhandleren har aftalt at droppe det hele, og alle, der faktisk har købt en lodseddel, kan forvente at få deres penge tilbage.

I mellemtiden har klubben oprettet en indsamling, hvor man kan donere penge, men hvor der ingen bil er stillet i udsigt som præmie.

Del din kommentar