Politi: Kvinde dræber dobbeltgænger

Et ungt par i Tyskland er sigtet for at dræbe kvindelig dobbeltgænger, som de havde fundet på sociale medier

Udgivet Opdateret

I Tyskland mistænkes en ung kvinde og hendes partner for at have dræbt en dobbeltgænger i et forsøg på at forfalske kvindens død og herefter gå under jorden.

Det skriver tyske medier.

Den opsigtsvækkende sag har fået stor opmærksomhed, siden den begyndte at rulle i sensommeren sidste år.

I sagen er en 23-årig kvinde med irakisk baggrund og en 23-årig mand med kosovosk baggrund sigtet for at have dræbt en jævnaldrende kvinde.

Fundet dræbt i bil

Den dræbte kvinde blev fundet i den irakiske kvindes bil. 

Offeret havde usædvanligt meget makeup på og lignede så meget bilens ejer, at tysk politi i første omgang troede, at det var hende, der var blevet dræbt.

I takt med at efterforskningen er skredet frem, arbejder politiet nu ud fra en teori om, at det sigtede par brugte sociale medier til at finde en kvinde, der lignede den irakiske kvinde så meget som muligt.

Gemte samtaler viser, at de to 23-årige forsøgte at lokke flere kvinder til at mødes med dem, men det var først, da de fandt den jævnaldrende kvinde fra byen Eppingen i Baden-Württemberg, at det lykkedes, skriver tyske medier.

Dræbt med knivstik

Den 16. august sidste år mødtes parret med kvinden under påskud af et makeup-tilbud. 

Herefter kørte de til et skovområde mellem Heilbronn og Ingolstadt i det sydlige Tyskland, hvor den unge kvinde fra Eppingen blev dræbt med adskillige knivstik.

- Efterforskerne mener, at det var familieproblemer, der fik den sigtede kvinde til at ville forfalske sin egen død og gå under jorden, skriver tysk politi i en erklæring.

Par ville flygte

Politiet antyder i samme ombæring, at der ligger et æresrelateret problem bag.

Tysk politi mener, at det herefter var de to unge menneskers plan at flygte. Men i stedet blev de anholdt.

ÆRESDRAB ER SJÆLDNE I DANMARK

En far og søn er dømt for æresdrab på en 44-årig kvinde. Sager, hvor der dømmes for æresdrab, er sjældne.

* Rigspolitiet definerer æresrelaterede forbrydelser som overtrædelser af straffeloven, "der har forbindelse med kulturelt eller religiøst betingede normer og æresbegreber".

* De æresrelaterede forbrydelser spænder vidt og kan omhandle drab, vold og trusler på livet.

* I nyere tid er der ud over onsdagen kendelse to drabssager, hvor æresbegreber efter domstolenes vurdering har været på spil:

* 2005: 18-årige Ghazala Khan blev skudt ned på åben gade af sin bror foran Slagelse Banegård. Mordet var planlagt af Ghazala Khans far, der mente, at Ghazala Khan tilsmudsede familiens ære, fordi hun uden tilladelse var blevet gift med en mand.

* 2002: Den 14-årige Sonay Ahmad Mohammad blev dræbt af sin egen far og fundet drivende i Præstø Havn. Ifølge et brev, som faren skrev, skulle Sonay Ahmad Mohammad dø, fordi hun ifølge faren var vantro. Ifølge familien var hun blevet for dansk. Faren blev idømt 14 års fængsel.

Et halvt år efter anholdelsen af de to, er der fortsat mange ubesvarede spørgsmål i sagen, der bliver omtalt som dobbeltgænger-drabet. Det skyldes blandt andet, at de to sigtede fortsat ikke vil udtale sig, oplyser politiet.

Tysk politi mener, at et ungt par i august sidste år dræbte en jævnaldrende kvinde med adskillige knivstik. (Arkivfoto).
Tysk politi mener, at et ungt par i august sidste år dræbte en jævnaldrende kvinde med adskillige knivstik. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS