Politiansat tiltalt: Gik efter kolleger

Både kolleger og venner blev udsat for mandens krænkelser

Udgivet Opdateret

En nu tidligere ansat i politiet er blevet tiltalt for at hacke og for forsøg på at hacke 140 medarbejderes mobiltelefoner, hvorved han i flere tilfælde fik adgang til blufærdighedskrænkende materiale. 

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Den tidligere ansatte er desuden tiltalt for at have fået uberettiget adgang til computere og lagringsenheder hos medarbejdere i politiet, for at misbruge sin stilling i politiet ved blandt andet at have skaffet sig adgang til efterforskningsmateriale, begå blufærdighedskrænkelse, besidde børnepornografiske billeder samt på ulovlig vis at have skaffet sig adgang til privat og blufærdighedskrænkende materiale hos en lang række private borgere.

Gik efter venner og kolleger

Manden er blandt andet tiltalt for overtrædelse af bestemmelser i straffelovens §232, §263 under særligt skærpende omstændigheder, §235, §155. 

De forhold, han er tiltalt for, er dels begået på hans daværende arbejdsplads, men også fra hans hjemadresse. Ulovlighederne skete i en længere periode frem til manden blev anholdt den 29. marts 2021.

Der er rejst tiltale for i alt 12 forhold, som både er begået mod tidligere kolleger, venner og bekendte og mod tilfældige privatpersoner, som han købte brugte harddiske af, fra hvilke han gendannede og tilegnede sig privat og blufærdighedskrænkende indhold.

Uberettiget adgang

Desuden er han tiltalt for godt 100 tilfælde af uberettiget adgang til politiets efterforskningsmateriale. 

På den måde har han i flere tilfælde genkrænket kvinder ved at skaffe sig adgang til det blufærdighedskrænkende materiale, der indgik i sagerne.

Mange af forholdene, der er rejst tiltale for, er som nævnt begået mod ansatte i politiet, der fik hacket deres mobiltelefoner. 

Hackede mobiltelefoner

På den måde fik den tiltalte i visse tilfælde fik adgang til private og intime billeder. Omkring 140 ansatte fik deres mobiltelefoner hacket. For nogen skete det kun en enkelt gang, mens andre mobiltelefoner blev hacket helt op til 30 gange.

Den tidligere ansatte er også tiltalt for gennem et nøglehul til et omklædningsrum på politigården at have optaget billeder af en kvindelig medarbejder, mens hun klædte om.

Han er mistænkt for at have hacket flere telefoner, lyder det fra politiet.
Han er mistænkt for at have hacket flere telefoner, lyder det fra politiet.
Powered by Labrador CMS