Raketmanden raser igen

Nu har den Nordkoreanske raketmand gjort det igen

Udgivet Opdateret

Nordkorea har lørdag angiveligt affyret et ballistisk missil for anden gang på fire dage. Det siger det sydkoreanske militær.

Missilet skal være blevet sendt afsted fra havet ud for den nordkoreanske østkyst, lyder det i en udtalelse fra Sydkoreas stabschefer:

- Vores militær opdagede klokken 14.07 (07.07 dansk tid), at et kortrækkende ballistisk missil, der menes at være sendt afsted fra en ubåd, blev affyret fra vandet ved Sinpo i South Hamgyong-provinsen.

Hårdere linje

Nordkorea har tidligt lørdag dansk tid ikke selv bekræftet oplysningen.

Den formodede affyring sker, dagen efter at USA fredag advarede om, at Nordkorea kan have en atomtest på trapperne.

Samtidig bliver en ny præsident om blot tre dage taget i ed i Sydkorea. Den nye præsident, Yoon Suk-yeol, ønsker en hårdere linje over for Nordkorea.

Nordkorea affyrede også onsdag et ballistisk missil. Missilet fløj 470 kilometer og nåede en højde på 780 kilometer, oplyser Sydkoreas militær.

Seks atomtests

Få dage før onsdagens affyring havde den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, meddelt, at landet ville styrke sit atomarsenal hurtigst muligt.

Det er blandt andet satellitbilleder, der fredag fik USA's udenrigsministerium til at advare om en nordkoreansk atomtest "så tidligt som i denne måned".

Nordkorea har gennemført i alt seks atomtest. Den seneste var i 2017.

Vil øge spændinger

Efter seneste test tog Kim Jong-un hul på usædvanlige samtaler med USA. Han mødtes blandt andet fire gange med tidligere præsident Donald Trump.

- En syvende atomtest vil være den første siden september 2017, og det vil øge spændingerne på den koreanske halvø, siger Leif-Eric Easley, der er professor ved Ewha University i den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

- Det vil øge faren for fejlberegninger og fejlkommunikation mellem Kims regime og den kommende Yoon-administration, siger Leif-Eric Easley.

Kim Jung-Un er klar til at udruste med atomvåben
Kim Jung-Un er klar til at udruste med atomvåben

KIM JUNG-UN

Kim Jong-un er født 8. januar 1982, 1983 eller 1984. Han er nordkoreansk politiker og formand for Koreas Arbejderparti samt den tredje og yngste søn af den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og hans kone Ko Young-hee. Siden slutningen af 2010 har Kim Jong-un været set som tronfølger til landets lederskab og efter bekendtgørelsen af hans fars død, blev han udnævnt som den "store efterfølger" af nordkoreansk stats-tv.

Han er Daejang (general) i Koreas Folkehær. Kim siges at have studeret datalogi privat i Nordkorea.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS