Fortsat stor mystik om død kvinde

Sydøstjyllands Politi henvender sig nu - med afdødes navn og private oplysninger - til personer i hele landet.

Udgivet Opdateret

Nu tager Sydøstjyllands Politi drastiske midler i brug i forsøget på at opklare den mystiske sag om en 38-årig kvinde, der blev fundet død i et fritidshus ved Give tidligere i december.

Se mere video hos Local Eyes.

Sagen er omgærdet af stor mystik, og det er fortsat uvist, om der reelt er sket en kriminel handling. Men i forbindelse med efterforskningen offentliggør politiets efterforskere nu en række private oplysninger om afdøde.

Det sker i en pressemeddelelse, hvor politiet samtidig oplyser, at der kan sidde personer over alt i landet med vigtig information om den mystiske sag.

38-årige Iben Salling Syrik blev fundet død i sit sommerhus på Skovbrynet i Vesterlund ved Give den 8. december, og det har fra starten været betragtet som et såkaldt mistænkeligt dødsfald.

Hvad er der foregået?

Liget er allerede blevet obduceret, men det har ikke givet noget nævneværdigt svar på, hvad den 38-årige er død af. Af samme årsag er politiets primære fokus at blive klogere på, hvad der er gået forud for, at Iben døde.

– Vi skal naturligvis finde ud af hvordan og hvorfor Iben Salling Syrik døde, og om hun døde som følge af en forbrydelse, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

Politiet har tidligere oplyst, at der indtil videre har været teknikere, efterforskere, hundeførere, og en retsmediciner på arbejde der, hvor kvinden blev fundet død. En mand har også været anholdt.

Sigtet eller ej

Vejle Amts Folkeblad har tidligere skrevet, at den person, der har været anholdt i forbindelse med sagen, også har været sigtet af politiet. Det ønsker Sydøstjyllands Politi ikke at udtale sig om.

Newsbreak.dk er af politikredsen tidligere blevet oplyst om, at de oplysninger, offentligheden kan få kendskab til, står i udsendte pressemeddelelser. Det er derfor uvist, om vedkommende fortsat er sigtet i sagen.

– Når vi efterforsker en potentielt meget alvorlig sag, så må vi som politi ofte holde kortene tæt til kroppen, forstået på den måde, at der er en række oplysninger, som vi må holde for os selv. Det gør vi, fordi vi jo skal opklare sagen og derfor kan vi ikke risikere at give en gerningsmand fordele ved at afsløre, hvad vi ved eller ikke ved, siger Thostrup nu.

Det søger politiet nu

Helt konkret efterspørger Sydøstjyllands Politi nu oplysninger fra alle her i landet, der må have været i kontakt med den dødfundne kvinde i perioden 7. til 8. december.

– Vi fortsætter med efterforskningen og jeg opfordrer borgerne til at overveje, om de måtte sidde inde med oplysninger, der kan indgå som brudstykker i det store puslespil, som vi er ved at lægge. Ring hellere en gang for meget end én for lidt, siger efterforskningslederen.

Der er allerede optaget 600 rapporter i den mystiske sag, men politiet søger altså også specifik viden om personer, der kendte Iben Salling Syrik fra nærområdet, har handlet heste med hende, været i kontakt med hende på sociale medier, eller som på anden måde kender til oplysninger om Iben Salling Syrik. Det kan også være oplysninger om personer, som borgeren finder relevante i forhold til hende.

Boede i Give

Som nævnt offentliggør politiet nu også en række personlige oplysninger om den afdøde, og det kan eventuelt give en fordel, hvis nogle skal komme i tanke om, at de rent faktisk kender Iben, der omtales som en “hestepige”.

Iben Salling Syrik var fraskilt og boede på Genvej i Give sammen med sin femårige søn. Hun blev fundet død i familiens fritidshus på Skovbrynet, Vesterlund i Give.

Hun var desuden ejer af en sort personbil, stationcar af mærket BMW, med registeringsnummer CK 30 844. Afdøde handlede efter det oplyste med heste.

Sydøstjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS