Rusland udviser 36 diplomater

Europæiske lande har i alt smidt over 300 ansatte på russiske ambassader ud siden invasionen af Ukraine.

Udgivet Opdateret

Rusland udviste tirsdag 15 hollandske diplomater, efter at Holland i sidste måned gav 18 russiske diplomater besked på at forlade landet. I separate meldinger oplyser det russiske udenrigsministerium i Moskva, at der også udvises 21 belgiske diplomater.

Ifølge AFP er der i alt udvist 36 diplomater som gengældelse for udvisninger foretaget i Haag og Bruxelles.

Europæiske lande har i alt smidt over 300 ansatte på russiske ambassader ud, siden den russiske invasion af Ukraine den 24. februar.

I den seneste uge har Rusland optrappet reaktioner ved at udvise diplomater fra Tjekkiet, Bulgarien, EU, samt Holland og Belgien.

Der er endnu ingen danske diplomater i Rusland, som er blevet udvist af Rusland. Det oplyser Udenrigsministeriet i Danmark til Ritzau.

Adskillige diplomater er røget på porten
Adskillige diplomater er røget på porten

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS