Skip to main content

Rusland: Ukraine har angrebet krigsskib

Ukraine angreb med førerløse speedbåde, lyder det. Krigsskib beskytter gasledninger fra Rusland til Tyrkiet

Rusland oplyser onsdag, at tre ubemandede ukrainske speedbåde uden held har forsøgt at angribe det russiske krigsskib "Ivan Hurs".

Det var på vej mod Bosporusstrædet.

- I dag klokken 5.30 foretog Ukraines væbnede styrker uden held et forsøg på at angribe "Ivan Hurs" fra Sortehavsflåden. Det skete med tre ubemandede speedbåde. Det skriver det russiske forsvarsministerium på mediet Telegram.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, deltog i 2020 i indvielsen af gasledningen TurkStream. Nu siger Rusland, at ukrainske speedbåde har forsøgt at angribe et russisk krigsskib, der beskytter TurkStream.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, deltog i 2020 i indvielsen af gasledningen TurkStream. Nu siger Rusland, at ukrainske speedbåde har forsøgt at angribe et russisk krigsskib, der beskytter TurkStream.Ozan Kose/Ritzau Scanpix

Det russiske fartøj havde til opgave at beskytte gasledningerne TurkStream og Blue Stream i tyrkisk farvand, hedder det.

Ingen reaktion

De to ledninger fragter gas fra Rusland til Tyrkiet via Sortehavet.

Regeringen i Ukraine har ikke reageret på beskyldningen.

Men erklæringen fra Rusland vil formentlig øge spændingen i Sortehavet.

Ny aftale

Det er mindre end en uge siden, at Rusland gik med til at forlænge en aftale om eksport af korn fra Ukraine og russiske havne via Sortehavet.

Del din kommentar