Skip to main content

Rusland: Vi vil ødelægge dem

Hvis M1 Abrams kampvogne eller andre krigsforsyninger fra Nato ender i Ukraine, vil Rusland ødelægge det

Den russiske hær vil ødelægge amerikansk producerede M1 Abrams kampvogne og andet af Natos militære materiel, hvis det bliver sendt til Ukraine.

Sådan lyder det fra den russiske ambassadør i USA, Anatoly Antonov, ifølge det statsejede russiske nyhedsbureau Tass.

- Washington prøver tydeligvis helt bevidst at forvolde os et strategisk nederlag, udtaler Antonov.

- Et stigende antal af embedsmænd og eksperter i USA indrømmer - det handler om en amerikansk "proxy-krig" med vores land, siger han.

Har tøvet 

USA har hidtil tøvet med at sende nogle af de store Abrams-kampvogne til det ukrainske forsvar.

Tirsdag skrev flere medier dog, at USA - ligesom Tyskland - skulle være klar til at sende de avancerede kampvogne afsted.

Flere medier - herunder nyhedsbureauerne dpa og Reuters - erfarer derudover, at den tyske regering og forbundskansler Olaf Scholz efter længere tids overvejelser har besluttet at sende kampvogne af typen Leopard 2 til Ukraine.

Stadig ikke bekræftet

Tirsdag aften var det stadigvæk ikke bekræftet officielt af den tyske regering.

Dog skriver Marie-Agnes Strack-Zimmermann, der er formand for den tyske Forbundsdags forsvarsudvalg, tirsdag aften på Twitter, at "beslutningen om at frigive og levere Leopard 2 var svær, men uundgåelig".

Amerikanske soldater ved siden af M1 Abrams kampvogne ved  Mihail Kogalniceanu Air Base, Rumænien i februar 2017. (Arkivfoto)

Amerikanske soldater ved siden af M1 Abrams kampvogne ved  Mihail Kogalniceanu Air Base, Rumænien i februar 2017. (Arkivfoto)

Inquam Photos/Reuters/Ritzau Scanpix
Del din kommentar