Seks personer døde i en skudepisode

Det menes ikke at være terrorrelateret, da en formodet gerningsmand dræbte fem personer i Plymouth torsdag

Udgivet Opdateret

I alt seks mennesker er døde efter en skudepisode i den engelske by Plymouth torsdag.

Det oplyser politiet i det sydvestlige England natten til fredag dansk tid. En af de døde skulle være den formodede gerningsmand.

Det er uklart, hvorvidt den formodede gerningsmand begik selvmord, eller om personen er blevet dræbt af politiet.

Hændelsen skulle ikke være terrorrelateret, og politiet leder ikke efter flere gerningsmænd.

Ifølge politiet blev to kvinder og to mænd samt en tredje mand, der menes at være gerningsmanden, fundet døde på stedet. Derudover døde en kvinde, der modtog behandling for skudsår, på hospitalet.

Blive inden døre

Skudepisoden fandt sted i et område i den nordvestlige bydel Keyham. Beboerne blev af politiet bedt om at blive inden døre torsdag aften.

Et vidne fortæller til avisen The Times, at gerningsmanden sparkede hoveddøren ind til et parcelhus, før han skød en mor og hendes datter.

Vidnet siger, at manden var klædt i sort og gråt og var bevæbnet med et halvautomatisk våben.

Efter angrebet skulle manden være flygtet gennem en park bag huset, hvor han skød to hundeluftere, skriver The Times.

Rykkede talstærkt ud

Politiet fik anmeldelsen om, at flere skulle være døde i området omkring klokken 18.00 lokal tid. Herefter rykkede de talstærkt ud med ambulancer og ambulancefly.

- Hændelsen i Plymouth er chokerende, og mine tanker er hos de pårørende, skriver den britiske indenrigsminister, Priti Patel, på Twitter.

Politiet har afspærret flere veje i området, mens de foretager tekniske undersøgelser. Det opfordrer borgere til ikke at dele eventuelle billeder og videoer af episoden på sociale medier.

Storbritannien har en af de laveste rater af skudrelaterede drab i verden, og masseskyderier som det i Plymouth er derfor også meget usædvanlige.

Plymouth, England

Plymouth er en by beliggende i Devon i det sydvestlige England med over 250.000 indbyggere.

Byen er kendt for at være udgangspunkt for flere af søofficeren og kaperen Francis Drakes togter, og han blev valgt til borgmester i byen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS