Derfor bliver du tyk af at spise ude

Det er skønt at få maden serveret på en restaurant eller café, men det kan blive farligt for dit taljemål. Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM
Udgivet Opdateret

Vil du gerne tabe dig et par kilo? Så hold igen med restaurantbesøg, som laver rod i kalorieregnskabet.

Middag i stearinlysets skær, tjenere i hvide skjorter og nye, spændende retter.

Der er mange gode grunde til at indtage et måltid ude, men hvis det sker ofte, kan det få konsekvenser for vægten. Folk, der spiser på restaurant, indtager nemlig hele 200 kalorier mere sammenlignet med folk, der selv kokkerer derhjemme. Det viser et nyt studie ifølge den britiske avis Daily Mail.

Forskerne bag undersøgelsen har analyseret data fra flere end 12.000 mennesker og opdaget, at voksne mennesker, som spiser ude, ikke alene indtager flere kalorier, men også mere sukker, mættet fedt og salt sammenlignet med folk, der selv laver mad derhjemme.

Og de overskydende kalorier skyldes ikke, at testpersonerne i undersøgelsen har indtaget fuldfede burgere og andre former for fast food. De ekstra kalorier kommer nemlig snigende, hvad enten man spiser fast food eller på en formel restaurant, viser undersøgelsen.

Det nye studie er publiceret online i det videnskabelige tidsskrift “Public Health Nutrition” og understøtter tidligere forskning på området.

Newspaq

Powered by Labrador CMS