Vil have verdens stærkeste atomstyrke

Nordkorea er fuldt ud en atommagt, siger leder og lader forstå, at han vil svare igen på atomangreb

Udgivet Opdateret

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger, at Nordkoreas ultimative mål er at have verdens mest magtfulde atomstyrke.

Det rapporterer de statslige medier i Nordkorea søndag morgen lokal tid.

Kim Jong-un udtaler sig, da han inspicerer en test af et nyt missil.

Forfremmer officerer

Kommentarerne kommer, samtidig med at Kim Jong-un forfremmer dusinvis af officerer, som har været involveret i de testaffyringer, som landet har gennemført de seneste uger.

Kim Jong-un konstaterer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Nordkorea er en fuldbefaren atommagt, der kan modstå USA's overmagt.

Ifølge den nordkoreanske leder har landets forskere taget et "vidunderligt spring fremad", når det kommer til teknologien bag at sætte atomsprænghoveder på ballistiske missiler.

Lover at svare igen

Kim siger, at de testaffyringer af langtrækkende raketter, som landet har gennemført over en række uger, demonstrerer, at Nordkorea vil svare igen med samme kraft ved et atomangreb eller tilsvarende omfattende angreb.

Han lover at svare igen på atomtrusler fra USA med egne atomtrusler.

Nukleare sprænghoveder

Fra den nordkoreanske leder lyder det videre om landet, at "dets ultimative mål er at besidde verdens mest effektive strategiske styrke".

Nordkorea har testet en række ballistiske missiler i år. Herunder også interkontinentale ballistiske missiler. De har en rækkevidde på flere tusinde kilometer.

FN-resolutioner forbyder ellers Nordkorea at teste ballistiske missiler uanset rækkevidde. Nogle af dem kan udstyres med nukleare sprænghoveder.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har USA siden maj sagt, at Nordkorea forbereder sig på at udføre test af de første atomvåben siden 2017. Det vides ikke, hvornår en prøvesprængning måske kunne finde sted.

Billede fra 18. november, der viser en testaffyring i Nordkorea af en langtrækkende raket (ICBM). Landets leder, Kim Jong-un, siger, at Nordkorea kan svare igen på et atomangreb, også selv om det skulle komme fra USA.
Billede fra 18. november, der viser en testaffyring i Nordkorea af en langtrækkende raket (ICBM). Landets leder, Kim Jong-un, siger, at Nordkorea kan svare igen på et atomangreb, også selv om det skulle komme fra USA.

BLÅ BOG: Kim Jong-un - Nordkoreas leder

Blive klogere på Nordkoreas leder Kim Jong-un her:

  • Menes at være født 8. januar 1983.
  • Fødested: Pyongyang, Nordkorea.
  • Søn af: Den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og dennes tredje hustru, Ko Young-hee, som menes at være død af brystkræft i 2004. Kim Jong-un er den yngste af Kin Jong-ils tre sønner.
  • Nationalitet: Nordkoreansk.
  • Politisk parti: Koreas Arbejderparti.
  • Civilstand: Gift med Ri Sol-ju. De to menes at have tre børn, der er født i henholdsvis 2010, 2013 og 2017.
  • Uddannelse: Kim Jong-un var elev på en kostskole i Schweiz i 1990’erne under et pseudonym.
  • Han er angiveligt uddannet fra et nordkoreansk militæruniversitet i 2007.
  • Den 27. september 2010 blev han forfremmet til general i Koreas Folkehær. Dagen efter blev Kim valgt ind som næstformand for partiets militærkommission.
  • Han overtog lederskabet af Nordkorea, da hans far døde i december 2011.
  • Ifølge flere medier er Kim Jong-un interesseret i basketball og i at tegne. Ansatte fra den schweiziske kostskole fortæller, at han var en genert dreng, der gik op i skiløb og så op til actionskuespilleren Jean-Claude Van Damme.
Kilde: AFP og BBC.
Powered by Labrador CMS