Udlandet reagerer: Du lyver, Riis

1. februar 2013 21:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udlandet reagerer: Du lyver, Riis
Billede mangler

Bjarne Riis har længe været i strid modvind, men efter Michael Rasmussens indrømmelser torsdag, befinder manden bag Team Saxo-Tinkoff sig på det nærmeste i en orkan.

 

Fra alle sider opfordres Riis til at smide mundkurven og i stedet fortælle om dén brug af doping vidner hævder har fundet sted på hans hold. 

Riis får massive hug herhjemme, men også i udlandet tiltrækker sagen sig opmærksomhed. Nu melder sportschefen i det norske cykelforbund, Hans Falk, sig på banen. 

– Der findes så mange vidner, der peger på ham, at jeg ikke tro på ham. Bjarne Riis har ingen troværdighed i min verden, siger Falk til VGs netavis.  

Tyler Hamilton har allerede offentligt fortalt om Bjarne Riis’ aktive medvirken i hans dopingmisbrug, og torsdag kunne flere danske medier erfare, at Michael Rasmussen har fortalt noget nær samme historie til de danske antidopingmyndigheder. Det er ikke noget, der hjælper på troværdigheden i broderlandet mod nord. 

– Som leder har han ifølge vidner anbefalet ryttere at tage kontakt til den og den læge. han svarer ikke på spørgsmål, og han er undvigende. Han har en række ryttere på sit hold, som har været indblandet i Operation Puerto, og dopede ryttere er blevet hilst velkommen tilbage hos ham. han stod bare og ventede på at Contador kom tilbage efter dopingdommen. Det viser hans holdning, lyder karakteristikken fra Hans Falk.  

Tror du Riis har dopet sine ryttere som leder?

– Jeg tror ikke, Bjarne Riis har organiseret doping på sine hold, men vidnerne har sagt, at han har hjulpet enkelte ryttere. Og det tror jeg på, slutter den norske sportschef, der i øvrigt opfordrer unge, norske ryttere til at vælge et andet hold end Bjarne Riis’.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu