Udlejer får et års fængsel i drabssag

12. marts 2013 12:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udlejer får et års fængsel i drabssag
Billede mangler

En 61-årig mand får et års fængsel for vold og usømmelig omgang med lig i sagen om den 39-årige Brian Thomas Andersens død i Middelfart sidste år, men han frifindes for drab. Det skriver fyens.dk.

 

Den tiltalte, der var Brian Thomas Andersens udlejer, har erkendt, at han kom i klammeri med Brian Thomas Andersen og siden skaffede hans lig af vejen, men retten fandt det altså ikke bevist, at udlejeren også var skyldig i drabet eller vold med døden til følge.

Brian Thomas Andersen var ifølge bt.dk væk i en måned, efter han blev meldt savnet i begyndelsen af maj 2012. Liget blev fundet drivende i vandet, og hans 61-årige udlejer, som få dage før havde været i ejendommen i Middelfart for at udskifte en defekt vandlås, blev anholdt og sigtet som gerningsmand. I første omgang blev han sigtet for manddrab, men derefter ændrede anklagemyndigheden sigtelsen til vold med døden til følge. I samme forbindelse blev den sigtede løsladt fra sin varetægtsfængsling, men da anklageskriftet blev udformet, blev den 61-årige mand ifølge bt.dk alligevel tiltalt for drab.

Retten i Odense endte dog med at idømme ham et års fængsel for almindelig vold, usømmelig omgang med lig og for ikke at have skaffet hjælp til ofret, da han fandt ham livløs.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu