Udsigt til flere fyringer i 2013

3. januar 2013 07:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Udsigt til flere fyringer i 2013
Billede mangler

Landets topchefer varsler nye fyringsrunder.
 BNB
 
Jobkrisen kommer til at kradse endnu hårdere i 2013, skriver Børsen. Ifølge en konjunkturundersøgelse, som Greens Analyseinstitut har lavet for avisen blandt 679 topchefer, er der udsigt til fyringer i syv ud af de otte største brancher i de kommende seks måneder herunder i industrien.
 
35 procent af topcheferne forventer at skulle skære i antallet af ansatte i de kommende måneder, og kun 17 procent mener at skulle ansætte nye medarbejdere.
 
– Jeg hæfter mig ved, at virksomhederne ser noget mere dystert på fremtiden, end de har gjort før. Europæisk økonomi står i stampe, og det har også bredt sig til Sverige og Tyskland. De to markeder er vores største samhandelspartnere, så det slår også igennem i danske virksomheder, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Dansk Metal, til Information.
 
Krisen har allerede kostet 70.000 job i industrien, og den nye konjunkturundersøgelse viser ifølge avisen, at der er fyringer på vej i industrien, engros- og detailhandlen, hvilket betyder, at ledigheden vil fortsætte med at stige langt ind i det nye år.
 
Tallene bekymrer tidligere overvismand og professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen.
 
– Det tegner et dystert billede. Det så selvfølgeligt værre ud, da finanskrisen satte ind, men de sidste tal her er jo ikke i den rigtige retning, og der er ikke noget, der understøtter et optimistisk billede, siger han til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu