Udsigt til investorfest i Apple

18. marts 2013 10:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udsigt til investorfest i Apple
Billede mangler

Pengene hober sig op i Apple Inc., og det har nu fået flere amerikanske analytikere til at antage, at selskabet vil hæve kvartalsudbyttet. Et gennemsnit fra seks analytikere lander på en forøgelse på 56 procent til 4,14 dollar per aktie, hvilket svarer til et årligt udbetalingsbeløb på 15,7 milliarder dollar, skriver Bloomberg News mandag.

Det resulterede afkast på 3,7 procent ville blive højere end hos 86 procent af de firmaer i Standard & Poor’s 500 Index der udbetaler aktieudbytte.

Det ville være det største afkast i USA’s teknologiske historie til investorer og betyde en kursnedgang for Apple. Men ifølge Brian White, analytiker fra det New York-baserede firma Topeka Capital Markets, er ophobningen af penge i selskabet urimeligt høj, og han mener ikke firmaet nogensinde vil få brug for så voldsomt mange penge, ligegyldigt hvilket fremtidsscenario man forestiller sig, siger han til Bloomberg News.

Apple har meldt ud at firmaet diskuterer, hvordan pengene skal håndteres, og har både overvejet et højere afkast, men også tilbagekøb og flere andre muligheder. Steve Dowling, talsmand for Cupertino, det Californien-baserede Apple, har dog ikke ønsket at udtale sig om hverken et tilbagekøbsprogram eller en hævning af afkastet.

Ifølge Laurence Balter, analytiker hos Oracle Investment Research, er det muligt, at Apple vil tilføje mellem 40 og 42 milliarder dollar til den likvide beholdning i år. Bloombergs data viser, at Apple øgede det frie cash flow i regnskabsåret 2012 med 28 procent i forhold til året før og altså genererede 42,6 milliarder dollar.

Det har fået investorerne til at håbe på flere penge, da væksten tager farten af, samtidig med at konkurrencen fra rivaler som Samsung øges. Blandt andet Greenlight Capital Inc. der siges at eje mere end 1,3 millioner aktier i Apple, presser på for at få Apple til at hæve afkastet for at give flere penge til investorerne.

Apple vil muligvis annoncere beslutningen så tidligt som april, når selskabet skal offentliggøre andet kvartals indtjening, siger Keith Goddard, direktør for Capital Advisors Inc. som ejer 29,290 aktier i Apple, til Bloomberg News.

Et udbytte per kvartal på tre dollar per aktie ville give en årlig fortjeneste på 1,6 milliarder til Apples tre største investorer – BlackRock Inc., Vanguard Group Inc. og FMR LLC, som tilsammen ejer omkring 133,4 millioner aktier i selskabet, skriver Bloomberg News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu