ANNONCE

Udskyd NOX-afgift: Jyske S-borgmestre taler regeringen imod

14. februar 2012 07:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Udskyd NOX-afgift: Jyske S-borgmestre taler regeringen imod
Billede mangler

Først vendte en række sjællandske S-borgmestre sig imod partitoppen i spørgsmålet om betalingsringen, og nu siger flere S-borgmestre fra Jylland også deres S-kollegaer på Christiansborg åbent imod.
 
Regeringen har længe barslet med den såkaldte NOX-afgift på de sundhedsskadelige NOX-partikler, som træder i kraft fra 1. juli.
 
Men afgiften kan blive den endegyldige økonomiske udfordring for virksomheder, som i forvejen kæmper for at overleve, lyder det fra borgmestrene, skriver Politiken.
“I bund og grund mener jeg, at man helt skulle droppe den afgift. Men ellers må det være passende at udskyde den 2-3 år. Mange virksomheder får det så svært, at de kan blive nødt til at lukke,” siger Hjørring Kommunes borgmester, Arne Boelt (S), til Politiken.
 
Især energitunge virksomheder, som elværker, sukkerfabrikker og cementfabrikken Aalborg Portland, vil blive ramt af NOX-afgiften, og i Morsø og Farskovs kommuner er man også bange for, at afgiften vil koste arbejdspladser.
“Det er skidt. I vores område er der stadig en del industrivirksomheder tilbage. Vi producerer. Så bør det ikke være en socialdemokratisk regerings politik at fjerne produktionsarbejdspladserne. Det er fint nok at lægge pres på virksomhederne, men det er helt sikkert, at man skal sætte sig ned og tænke det ordentligt igennem først. Et halvt år er al for kort tid. Det burde være 2-3 år,” siger Morsøs borgmester, Lauge Larsen (S), til Politiken.
 
På Christiansborg nedtoner man den interne kritik og kalder den en åben dialog.
 
Afgiften forventes at indbringe 600 millioner kroner årligt.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu