ANNONCE

Udtræder af Rigsretten i Støjberg-sag

19. februar 2021 12:03 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

I alt fire dommere må træde ned i sagen

To højesteretsdommere udtræder af Rigsretten på grund af inhabilitet i den kommende sag mod tidligere udlændingeminister Inger Støjberg, der har forladt Venstre.

Det indebærer, at også to folketingsvalgte udtræder, idet der skal være en lige fordeling af juridisk valgte og politisk valgte.

Det fremgår af en kendelse, som Rigsretten har afsagt fredag.

I kendelsen står der, at højesteretsdommer Vibeke Rønne har oplyst, hun har et nært venskabsforhold til advokat Anne Birgitte Gammeljord, der er valgt af Folketinget som en af sagens anklagere.

Også højesteretsdommer Hanne Schmidt har oplyst og et nært venskab, nemlig til Lykke Sørensen, der var afdelingschef i Udlændingeministeriet i 2016, da sagen opstod.

“Rigsretten finder, at der herefter foreligger omstændigheder, som er egnet til at rejse tvivl om Vibeke Rønnes og Hanne Schmidts fuldstændige upartiskhed, jf. retsplejelovens § 61, jf. rigs-
retslovens § 77″, står der i kendelsen.

“Det betyder, at Mette Vestergaard Huss og Leif Donbæk Thomsen udtræder som folketingsvalgte dommere”, står der videre i kendelsen.

Sagen omhandler ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig. Det fandt sted, da Inger Støjberg var minister.

Hun har siden forladt Venstre, da et flertal af partiet stemte for en rigsretssag.

Hele kendelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu