ANNONCE

Udviklingsminister præsenterer årets julekalender

14. oktober 2011 14:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Udviklingsminister præsenterer årets julekalender
Billede mangler

Overskuddet fra Børnenes Ulandskalender går i år til børn i Sierra Leone i Vestafrika
Foran 64 børn fra 2. klasserne på Peder Lykke Skolen på Amager præsenterede udviklingsminister Christian Friis Bach (R) fredag årets ulandskalender. Igen i år er kalenderen et samarbejdsprojekt mellem DR og Danida, som den har været det siden 1962.
– Hvis man køber årets ulandskalender går overskuddet i år til børn i Sierra Leone i Vestafrika. Pengene skal Red Barnet bruge til at skabe børneklubber, hvor børn kan lære om deres rettigheder, forklarede Christian Friis Bach for børnene og for de fremmødte pressefolk, efter at han – fra en magelig lænestol – havde læst højt af Karl Quist Møllers nye bog ’De magiske briller’. Den handler netop om to piger, der bor i Sierra Leone.
Efter borgerkrigen i Sierra Leone, som sluttede i 2002, er der en positiv udvikling i gang i landet, men der sker stadig en række overgreb på børn – såsom tidlige ægteskaber, vold og børnearbejde.
Nissebanden i Grønland
DRs familiejulekalender i december byder i år på et gensyn med A38 og ’Risengrødssangen’ i ’Nissebanden i Grønland’. Den vises klokken 19.30 hver aften på DR1 med genudsendelse dagen efter på DR Ramasjang.
Inden da varmer DR1 op med fire optaktsprogrammer – ’Nørd: På eventyr i Sierra Leone’ – alle søndage i november klokken 19.30. Her møder ”nørden” Peter Skødt Knudsen både troldmænd, diamantminearbejdere, fiskere, landmænd, aber, krokodiller og en masse børn.
I forbindelse med Børnenes Ulandskalender er der i år udviklet et 3D-computerspil – ’Gedejagten’, som specielt er for de fem- til ni-årige. Spillet handler om en konflikt om nogle geder, som forsvinder. Gederne bliver fundet igen, og alt ender godt. Allerede nu er det muligt at spille spillet på www.u-landskalender.dk
Årets kalender koster 45 kroner, og den vil være til salg fra på mandag den 17. oktober i blandt andet Super Brugsen, Kvickly, Irma, Fakta, BR Legetøj, Top Toy, Bog og Idé, en række banker og sparekasser, Grønlandsbanken og i dr.dk/netbutik.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu