Udviklingsminister skifter til Jelveds kreds

23. februar 2013 09:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udviklingsminister skifter til Jelveds kreds
Billede mangler

Fremover skal udviklingsminister Christian Friis Bach (R) vælges i den nordjyske Frederikshavn-kreds i stedet for i Egedal-kredsen i Nordsjælland. Dermed stiller Radikale Venstre i Nordjylland op til næste valg med to ministre, da Marianne Jelved i forvejen er udpeget som spidskandidat i det nordjyske.

 

»Jeg føler mig som mere end halvt nordjyde, er kommet heroppe hele mit liv. Min tipoldefar fra Skærum Hede ved Frederikshavn var valgt til Folketinget. Det ville være en stor ære og et privilegium, hvis jeg kunne følge i hans fodspor. Jeg har stor respekt for den stærke iværksætterånd i Nordjylland, både i landbrug og industri, og det vil jeg have fokus på,« siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Nicolaj Holm, der er formand for Radikale Venstre i Nordjylland samt medlem af partiets Forretningsudvalg, er begejstret for sine to tunge kandidater i form af udviklingsministeren og kulturminister Marianne Jelved, der også stiller op i Nordjylland.

»Ingen tvivl om, at Marianne Jelved med sin baggrund og med platformen som kulturminister stadig er vores stærkeste kort, og det er også hende, vi har udpeget som vores spidskandidat. Men i feltet af øvrige kandidater bliver Christian Friis Bach et meget stærkt kort,« siger Nicolaj Holm.

Christian Friis Bach er vendelbo og har meget familie i Nordjylland. Han er uddannet agronom og beskæftigede sig før sin ministertid med en iværksættervirksomhed, stiftet i Aalborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu