Udvisningsdømt bandeleder har kurs mod udrejsecenter

15. februar 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udvisningsdømt bandeleder har kurs mod udrejsecenter
Billede mangler

Det er »fuldstændigt vanvittigt«, at skatteborgernes penge skal bruges på at have to vagter fra selskabet CD Sikkerhedsservice til at mandsopdække den libanesiskfødte bandeleder Danny Abdalla, der tidligere har afsonet to fængselsdomme, og som i dag bor i Center Sandholm.

 

Det mener formanden for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Trine Bramsen (S).

»Det er en person, vi gerne vil sende hjem, men vi vil samtidig gerne overholde de internationale konventioner. Derfor er det ikke en mulighed. Vi har netop i vores asylpakke lagt op til udrejsecentre for afviste asylansøgere, så der kan komme særlig sikkerhed på dem, uden at man skal yde individbeskyttelse, som vi ser i den konkrete sag,« siger Trine Bramsen.

Asylpakken, der henvises til, har regeringen indgået med Enhedslisten og Liberal Alliance, og udrejsecentrene er for tiden til lovbehandling i Folketinget.

»Arbejdet er sat i gang, og det er blot et spørgsmål om tid, før de kommer. Det vil give nogle nye sikkerhedsforanstaltninger for de her mennesker, der ikke ved, hvordan man opfører sig, tilføjer Trine Bramsen.

Og det glæder generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

»Eksemplet med bandelederen viser, at det er uhensigtsmæssigt at placere den type mennesker i Center Sandholm sammen med asylsøgere. Men jeg er rigtig glad for, at et flertal i Folketinget er i gang med at kigge på andre muligheder for at placere den type mennesker. Røde Kors har et møde med justitsministeren på mandag om selv samme sag,« siger Anders Ladekarl.

Ekstra Bladet skriver fredag, at der hver dag bruges 19.000 skattekroner på at have to vagter til at mandsopdække bandelederen, der blot er én af 52 udvisningsdømte kriminelle, der lever på tålt ophold i Danmark. Gøres vagtordningen permanent, vil den koste knap syv millioner på årsbasis, skriver avisen.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), opfordrer Danny Abdalla til at søge lykken et andet sted.

»Over for en mand som ham her skal der køres en nultolerance-politik. Bryder han loven, skal der skrides ind, og jeg mener, at man på ingen måde skal holde sig tilbage for at sætte ham i fængsel, hvis muligheden er der. Der er ingen, der holder på ham i Danmark, og jeg vil opfordre ham til at prøve lykken et andet sted, hvis han er så utilfreds, som han tilsyneladende er. Der er jo et helt afrikansk kontinent, som jeg er ret sikker på, at han vil kunne opholde sig på,« siger Inger Støjberg til Berlingske Nyhedsbureau med henvisning til et interview med bandelederen i Ekstra Bladet, hvor bandelederen erklærer sig utilfreds med sin tilværelse på asylcentret.

Danny Abdalla blev 13. januar i år løsladt efter at have afsonet en dom på et års fængsel for at have været i besiddelse af en pistol med 19 skarpe skud på sit værelse i centret, og efter løsladelsen anbragte Udlændingestyrelsen den kriminelle bandeleder, der har boet 20 år i Danmark og har fire børn, der alle er danske statsborgere, på Danhostel i Hillerød.

Siden kom han tilbage til centret – denne gang mandsopdækket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu