ANNONCE

Udvist fra Dubai efter nøgenstunt

7. april 2021 21:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sagen skiller sig ud fra andre lignende sager i Dubai

Udvist fra Dubai efter nøgenstunt
Gruppen bliver smidt ud af landet, før sagen kommer for en dommer. Foto: Scanpix/ Hamad I Mohammed

En gruppe på flere personer bliver smidt ud af ørkenstaten for Dubai efter en nøgen fotoseance på en balkon. Det skriver BBC.

BBC skriver, at gruppen bestod af 12 ukrainske kvinder og en mand fra Rusland. De blev alle anholdt, efter en video begyndte at florere på de sociale medier, hvor man angiveligt ser kvinderne stå nøgne på en balkon.

Med anholdelsen førte en sigtelse for uanstændig opførsel. Bliver man straffet for det i Dubai, risikerer man en bøde på mere end 8.000 kroner og op til seks måneders fængsel.

BBC skriver, at alle, der er i Dubai, er underlagt landets love, og at turister ikke er undtaget.

Stred mod lokale værdier

Det lokale politi har, ifølge BBC, meddelt, at fotoseancen stred mod lokale etiske værdier. Det ukrainske udenrigsministerium har besøgt de 12 kvinder efter anholdelsen. Det forlyder, at de anholdte kvinder slipper for fængsel. Til gengæld bliver de udvist.

Beslutningen om at udvise kvinderne er truffet efter, at sagen er blevet undersøgt af de lokale myndigheder. Ifølge BBC har myndighederne ikke flere kommentarer til sagen.

Ikke helt normalt

Håndteringen af sagen er, ifølge BBC, anderledes end lignende sager før den. Det er ikke normalt, at en udenlandsk borger, sigtet for en forbrydelse begået i Dubai, bliver udvist uden at have været for en dommer.

BBC skriver, at en britisk kvinde i 2017 blev idømt et års fængsel for at have haft sex med en mand, hun ikke var gift med. Forholdet mellem de to blev offentligt kendt, fordi kvinden gik til politiet og anmeldte manden for trusler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu