Uenighed om ansvar for massiv chauffør-snyd

19. marts 2012 17:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Uenighed om ansvar for massiv chauffør-snyd
Billede mangler

Konkurrenceforvridning.
Det er hvad Dansk Folkeparti og De Radikale mener om, at statskassen hvert år snydes for millioner af kroner, fordi udenlandske chauffører ikke betaler afgift for at køre på de danske motorveje.
“Det her er unfair konkurrence overfor danske vognmænd, som så skal betale relativt mere for at benytte vejene. Der er simpelthen tale om konkurrenceforvridende aktiviteter,” siger skatteordfører fra De Radikale, Nadeem Farooq til Newspaq.
Hver gang seks udenlandske chauffører kører ind i Danmark, så forsøger en af dem at undgå afgiften for at køre på de danske motorveje, viser de seneste tal fra Rigspolitiet for 2011. Det giver i følge beregninger foretaget af Dansk Transport og Logistik et samlet hul på 13 millioner kroner i statskassen.
Både Dansk Folkeparti og De Radikale er enige om at der skal gøre noget på området, men hvad er de ikke. De Radikale mener, at ansvaret ligger hos politiet, men Dansk Folkeparti kræver, at ministeren tager affære.
“Jeg retter henvendelse til den ansvarlige minister for at høre, om det her ikke er et område vi skal have en større indsats på, så vi sørger for, at de udlandske vognmænd, ligesom de danske, betaler den afgift der skal betales for at køre på de danske veje,” siger han.
Hos De Radikale mener Nadeem Farooq, at man må have is i maven.
“Jeg forventer da, at det er noget man tager fat på fra politiets side. Hvis det fremadrettet viser sig, at det bliver et større problem, end de tal vi har set nu, så kan vi jo overveje, om der skal øget fokus i form af flere ressourcer,” siger han.
På et år har politiet fundet over dobbelt så mange syndere, selvom de har stoppet det samme antal udenlandske lastbiler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu