ANNONCE

Uerstattelig fløjte forsvundet: Dusør 10.000

14. august 2019 17:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et orkester har mistet en fløjte. Men ikke en hvilken som helst en af slagsen. Derfor udloves der en dusør på 10.000 kroner.

Aarhus Symfoniorkester efterlyser en fløjte, der forsvandt på en bustur.

Det betyder så meget for orkestret at få fløjten tilbage, at der udloves en dusør på 10.000 kroner.

(Du kan se billeder af den forsvundne fløjte i galleriet over artiklen).

Musikeren fra Aarhus Symfoniorkester mistede tirsdag 13. august sin fløjte i tidsrummet 16.15-16.40 ombord på bus 2A fra Park Allé i Aarhus C – i retning mod Holme.

Med sig havde musikeren sin tværfløjte, der lå i en grå hardcase pakket ned i en sort, aflang skuldertaske. Men da hun steg af bussen ved Lokalcenter Rosenhøj, var fløjten væk.

– Den fløjte er meget værdifuld for os, siger Mette Rohde Gottschalck, souschef i Aarhus Symfoniorkester, til Newsbreak.dk.

Den præcis værdi vil hun dog ikke komme nærmere ind på.

Ikke blot en fløjte

Fløjten betyder meget for både orkester og musiker – og er ikke blot en fløjte.

– Som musiker er man tæt knyttet til sit instrument – man har et personligt forhold til det, siger souschefen og fortæller videre, at i jagten på det perfekte instrument skal man afprøve en lang række for at finde netop det, der er det helt rigtige. Derfor kan man heller ikke ‘bare’ gå ud og købe en ny.

Orkestrets instrumentpark ejes både personligt og af orkestret. Hvilken af de to kategorier, den forsvundne fløjte tilhører, vil Mette Rohde Gottschalck dog ikke komme nærmere ind på.

Lige nu er der prøver på en opera, der har premiere den 21. august.

Beskrivelse:

Fløjten – der er under et år gammel – er en tværfløjte af mærket “Flûte Traversière Brannen”. Serienummeret “8623” er indgraveret på kroppen.

Fløjten befinder sig fysisk i en aflang grå hardcase med etiketten “Brannen Brothers Flutemakers, Inc.”

Hardcase med fløjte er indeholdt i en sort, aflang skuldertaske af groftvævet stof, der ligeledes bærer mærket “Brannen Brothers Flutemakers, Inc.” (se fotos).

Dusør: 10.000 kroner

“Da fløjten indgår i Aarhus Symfoniorkesters faste produktioner, håber orkestret at de med offentlighedens hjælp hurtigt kan få fundet og tilbagebragt instrumentet”, skriver Aarhus Symfoniorkester på sin Facebook-side.

Har du oplysninger om fløjten, kontakt Mette Rohde Gottschalck på telefonnummer 41 85 99 23 eller Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu