ANNONCE

Uerstattelige kræftprøver smidt ud ved en fejl

12. juni 2019 16:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

I alt er omkring 256 prøver forsvundet med skraldet. Flere patienter kan derfor ikke få en diagnose.

Uerstattelige kræftprøver smidt ud ved en fejl
Ifølge Ritzau var det en uerfaren rengøringsassistent, der kom til at smide prøverne ud. Genrefoto.

Ved en fejl er en rengøringsassistent kommet til at smide cirka 256 prøver ud, som skulle være undersøgt i Patologiafdelingen på Hvidovre Hospital.

Flere af prøverne kan ikke tages om.

Det fremgår af en orientering, som er sendt til koncerndirektionen på Hvidovre Hospital. Orienteringen er første gang omtalt på Sundhedspolitisk Tidskrift’s hjemmeside.

I orienteringen forklares det, at det er en uerfaren rengøringsassistent fra Forenede Service A/S, som ved en fejl har smidt prøverne ud som almindeligt affald.

Det skete den 29. maj klokken 7.15 om morgenen. Det har hospitalet kunnet klarlægge med hjælp fra kameraovervågning.

Nogle af prøverne kan tages på ny, mens andre prøver var uerstattelige.

Patienter får besked

191 af prøverne er celleprøver, som er taget som en det nationale screeningsprogram for livmoderhalskræft eller som opfølgning på tidligere undersøgelser og indgreb i forbindelse med celleforandringer.

De kan tages om, ved at patienterne genindkaldes.

Desuden er der 17 gynækologiske vævsprøver i form af skrab og biopsier fra livmorhalsen og livmoderslimhinden. Nogle af dem kan tages om, men nogle har fået fjernet hele vævsforandringen. Derfor kan de ikke tages om.

Der er også 21 hudbiopsier med formodede godartede forandringer. De vil heller ikke kunne tages om, da forandringen sandsynligvis er fjernet helt. Derfor vil det ikke være muligt for patienterne at få en diagnose.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu