Uffe Elbæk: Hudfarve-sag er dybt beklagelig

18. maj 2012 16:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Uffe Elbæk: Hudfarve-sag er dybt beklagelig
Billede mangler

Landets kulturminister er langtfra begejstret over, at Det Danske Filminstitut har sagt nej til at give støtte til en dansk film, fordi skuespillerne har anden etnisk baggrund end dansk.
– Det er en dybt beklagelig sag, som endnu engang viser, hvor vigtigt det er, at vores kulturinstitutioner forstår, at de selvfølgelig skal afspejle den kulturelle mangfoldige verden, de er en del af, skriver Uffe Elbæk (R) på sin Facebookprofil.
Det Danske Filminstitut har afvist at sende støttekroner til børnespillefilmen “MGP Missionen” med begrundelsen:
“Film med et cast med anden etnisk baggrund har ikke vist sig at være specielt salgbare i provinsen.
For os i København er det meget naturligt og selvfølgeligt at beskrive et multietnisk/kulturelt miljø, men i provinsen er det desværre en anden sag,” lyder det blandt andet i afslaget, som Dagbladet Information har fået aktindsigt i.
Flere politikere har i løbet af dagen kritiseret filminstituttet. SF’s ligestillingsordfører, Özlem Cekic, mener, at der er tale om diskrimination, og hun vil have kulturministeren til at gøre noget ved hudfarve-sagen.
– Jeg vil også tage kontakt til ligebehandlingsnævnet for at høre, om de kan gå ind i sagen for at vurdere, om loven om ligebehandling er overtrådt, siger hun.
Socialdemokraterne kalder filminstituttets begrundelse “fuldstændig uacceptabel”. Kulturordfører Mogens Jensen (S) vil bede ministeren redegøre for, hvordan man fremover sikrer, at film ikke bedømmes ud fra et sådan kriterium.
Uffe Elbæk, der for øjeblikket opholder sig i Canada, bakker op om sine kulturpolitiske kollegers udtalelser på sin Facebookprofil, men nævner ikke, om han vil foretage sig yderligere i sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu