Ugandisk kvinde kendt skyldig i drab på dansk ægtemand

26. februar 2013 10:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ugandisk kvinde kendt skyldig i drab på dansk ægtemand
Billede mangler

SYDAFRIKA: En ugandisk kvinde blev mandag sammen med sine søskende kendt skyldig i at have medvirket til drabet på sin danske ægtemand tilbage i januar 2008. Det afgjorde en domstol i Cape Town, skriver avisen Cape Times.

 

Hendes bror, der tilsyneladende er tidligere børnesoldat, har erkendt, at han dræbte danskeren, men nu er hustruen og hendes søster altså blevet kendt skyldige i medvirken og til at dække over drabet på manden, der var far til hendes to børn.

Den 71-årige dansker og rigmand, Preben Povlsen, blev ifølge anklagemyndigheden dræbt i sin feriebolig i Gordon’s Bay i det sydøstlige Sydafrika tidligt på morgenen 14. januar 2008. Hans delvist forbrændte lig blev fundet i et tæt bevokset område nord for Cape Town seks dage senere med 48 stiksår og en brækket nakke.

Dommeren i sagen mente, at de tre søskende havde samarbejdet om at lede politiet på vildspor. De skal således have fortalt, at Povlsen havde forladt huset for at spille golf den dag, han blev dræbt. Desuden skal de have forsøgt at dække over drabet og »ødelægge beviser« ved at rense huset for blod, lige som de også skal have malet flere steder samt udskiftet et gulvtæppe.

Der blev således fundet blodspor flere steder i huset, men de var blevet rengjort og udvandet i en grad, så det ikke var muligt at sikre DNA-materiale.

Broren har under retssagen erkendt drabet, men han har hævdet, at det ikke var planlagt. Broren har ifølge bt.dk tidligere forklaret, at Poulsen så ham og vennen stå og ryge i hans garage. Det gjorde angiveligt den danske rigmand vred, og det fik broren til at trække en kniv for at forsvare sig, fortalte han i retten.

Dommeren var dog ikke overbevist efter brorens forklaring og vurderede, at han havde haft til hensigt at dræbe sin svoger.

Da sagens dommer ikke fandt bevis for, at den dengang 31-årige ugandiske hustru og hendes søster rent faktisk var til stede under drabet, blev de kendt skyldige i medvirken til drab.

Preben Povlsen og den ugandiske kvinde blev ifølge bt.dk gift tilbage i 2001, og hun flyttede ind i hans parcelhus i Farum. Her uddannede hustruen sig til sosu-assistent, og de fik sammen de to børn, der i dag er ni og 11 år. Vintrene tilbragte familien altid i Preben Povlsens ferievilla i Sydafrika.

Strafudmålingen i sagen er ventet senere på ugen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu