Ugeblad bragte vild historie om Søren Fauli: Der var bare et lille problem

23. november 2017 13:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos Se og Hør har man svært ved at se problemet med at bringe historien til at starte med.

Der var måske en læser eller to, der onsdag spærrede øjnene op, da de hos ugebladet Se og Hør kunne læse, at 54-årige Søren Fauli, der er kendt som reklamemand, filminstruktør og aktionær i Normal-butikkerne, gav en virkelig bizar årsag til, at Dauli Film, der ejes af Søren Fauli, kom ud af regnskabsåret 2016 med et overskud på 51.219.505 kroner.

I artiklen fortalte Søren Fauli slet og ret, at han har tjent ekstremt mange penge på at trykke sjældne Pokémon-kort i Litauen. Journalisten spørger ind til rettighederne for sådanne kort, hvilket Søren Fauli ikke ville sige så meget om, og så fortsatte nyhedsartiklen ellers med at fortælle mere om Søren Faulis privatliv.

Artiklen blev sidenhen viderebragt af BT., der citerede Se og Hør for historien, men som senere tilføjede lidt egenproduktion i kraft af, at Søren Fauli trak i land og gjorde det klart, at han absolut ikke ernærer sig ved at trykke sjældne Pokemon-kort. Der var tale om en joke.

Den originale artikel er blevet fjernet fra Se og Hør, der til gengæld har udgivet en ny historie, hvor man gør det klart, at Søren Fauli er ked af det, og at han kom til at fortælle en sjov historie, der blev bragt af Se og Hør uden, at man hos ugebladet valgte at følge op på Søren Faulis påstand ved at undersøge sagen nærmere.

Derfor lavede Se og Hør historien

Newsbreak.dk har talt med Niels Pinborg, chefredaktør for Se og Hør. Han fortæller, at den oprindelige historie blev trykt, som den blev, fordi Se og Hør først og fremmest skal udgive ting, folk finder morsomme og interessante. Niels Pindborg understreger over for Newsbreak.dk, at Se og Hør laver underholdning, og at Søren Fauli til syvende og sidst blev citeret for at sige det, han havde sagt. Forstået på den måde, at det i så fald er Fauli, der må stå på mål for påstanden.

– Vi må konstatere, at Søren Faulis vittighed blev misforstået, lyder det fra Niels Pinborg, der er klar i mælet om, hvorfor Se og Hør ikke valgte at forfølge historien om Søren Faulis trykkeri i Litauen.

– Vi er et underholdningsblad. Formålet med vores udgivelser er, at man har et smil på læben, siger Niels Pinborg til Newsbreak.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu