Uhumsk tandlæge kan have smittet 7.000 med HIV

29. marts 2013 04:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Uhumsk tandlæge kan have smittet 7.000 med HIV

Op mod 7.000 personer kan være blevet smittet med HIV eller hepatitis, efter en tur til tandlægen i den amerikanske by Tulsa i delstaten Oklahoma, advarer de lokale sundhedsmyndigheder.

 

Ifølge nyhedsbureauet AFP har en enkelt tandlæge i byen undladt at sterilisere sit udstyr ordentligt, noget af det er rustet, og det kan i værste fald betyde, at hans patienter kan have fået en af de frygtede sygdomme. Myndighederne ved endnu ikke, om der er nogen personer, er blevet smittet, men opfordrer alle tidligere patienter til at blive undersøgt.

»Vi ved ikke, hvor længe denne forkerte praksis har stået på, så vi anbefaler at alle doktor Harringtons patienter bliver testet for hepatitis B, hepatitis C og HIV,« skriver Oklahomas sundhedsmyndigheder i en pressemeddelelse. Heri slås det også fast, at smittetilfælde sjældent forekommer via beskidte tandlægeinstrumenter.

Inspektører opdagede de uhumske forhold hos tandlægen tidligere på måneden, og han indvilgede efterfølgende i frivilligt at lukke sin praksis, mens undersøgelserne af sagen pågår.

»Tandlægen samarbejder med myndighederne gennem sin advokat,« forklarer sundhedsmyndighederne ifølge CNN.

Udover det rustne og usterile udstyr, er der også fundet gammel medicin, hvor udløbsdatoen er overskredet – heriblandt et medikament, som skulle have været kasseret i 1993.

De statslige tandlægemyndigheder rapporterer ifølge CNN, at undersøgelsen af tandlægens praksis har fundet »adskillige brud på sundheds- og sikkerhedslove, og grove overtrædelser af Oklahomas tandlægelovgivning«.

Tandlægens patienter fra 2007 og frem vil få besked om sagen via brev.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu