ANNONCE

Uhyggelig afpresning: Svindlere bruger dine passwords imod dig

3. august 2018 09:58 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Politiet advarer nu mod svindelmails, der i øjeblikket er i omløb.

Uhyggelig afpresning: Svindlere bruger dine passwords imod dig
Der er lige nu svindelmails i omløb, oplyser Nordjyllands Politi. Foto: Scanpix

Nordjyllands Politi advarer nu mod svindlere, da der i den seneste tid er kommet usædvanligt mange anmeldelser i politikredsen om svindelmails. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I mailen påstår en engelskrivende afsender, at ofret har været inde på en erotisk hjemmeside, og at afsenderen at har en video fra offerets webcam, der viser én, mens man er inde på siden.

Offeret trues herefter med, at afsenderen vil offentliggøre videoen til ens kontaktpersoner, medmindre man indbetaler flere tusinde amerikanske dollars i Bitcoins.

Afsenderen kan desuden dokumentere passwords, som offeret enten har i brug eller tidligere har brugt.

– Det er Nordjyllands Politis opfattelse, at det drejer sig om udenlandske afsendere, som enten har fundet eller købt sig borgerens mailadresse og passwords på lækkede lister på internettet. Afsenderne har de sidste måneder sendt disse mails ud til tilfældige mailadresser i hele Danmark, i håb om at nogle bliver bange og betaler,” siger politikommissær hos Nordjyllands Politi Søren Jensen i pressemeddelelsen.

Svindel og humbug

Nordjyllands Politi og Nationalt Cybercrime Center har endnu ikke konstateret eller modtaget nogen anmeldelser om, at videoerne rent faktisk eksisterer eller er blevet delt.

– Vi skønner derfor, at indholdet i mailen med største sandsynlighed er  svindel og humbug, siger Søren Jensen.

Nordjyllands Politi anbefaler derfor, at man bare sletter mailen, hvis man modtager den.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu