Uhyggelig svindler spøger igen i Danmark

4. juli 2019 10:50 | Af: Newsbreak.dk

En 29-årig mand, der tidligere er blevet kendt som Stetoskopmanden og dømt for at krænke kvinder og piger helt ned til 13-års-alderen, er fortsat aktiv. Det viser lydoptagelser ifølge Radio24syv.

Uhyggelig svindler spøger igen i Danmark
Manden udgiver sig ofte for at være læge.

En 29-årig mand blev tidligere kendt som Stetoskopmanden i danske medier. Han er dømt for at have udgivet sig for at være læge og lokke unge kvinder i situationer, hvor han enten selv undersøger dem med et stetoskop under en falsk konsultation eller beder dem om at tage tøjet af, filme det og sende det til ham.

Nu viser det sig, at manden fortsat er aktiv, skriver Radio24syv.

En 19-årig kvinde fra Sønderborg, der ønsker at være anonym, blev kontaktet af Stetoskopmanden tidligere i år, da hun søgte et sted at bo i København. Han startede med at spørge, hvordan hun ville have det med at få lavet en lægeundersøgelse, som skulle bruges til en særlig forsikring.

– Kontakten mellem mig og ham opstod ved, at jeg på en Facebook-gruppe lavede et opslag, hvor jeg søgte et værelse eller en billig lejlighed til august. Han skrev kort efter en privat besked til mig, fortæller den 19-årige kvinde til Radio24syv.

Hun var fristet af tilbuddet om en adresse i København, men undrede sig over hans beskeder.

– Da han tilbød mig et værelse, blev jeg naturligvis glad. Jeg tænkte, at jeg nu kunne flytte til Nørrebro, som jeg så gerne ville. Dog synes jeg ikke helt det gav mening, at han nærmest ikke ville have noget i husleje, siger den 19-årige kvinde til Radio24syv.

Deres kommunikation bestod af talebeskeder, som kan høres på Radio24syvs hjemmeside.

– Han tilbød mig at få en gratis forsikring både til lejligheden, til en bil og til mig selv. Han fortalte, at jeg bare skulle tage til lægen og få en lægeundersøgelse lige nu og her. Hvis det ikke kunne lade sig gøre, skulle jeg lave en falsk video, hvor jeg lod som om, jeg var i et lægehus, og så ville han redigere en læge ind, siger den 19-årige til Radio24syv.

Den 19-årige kvinde stoppede derefter med at svare manden på trods af hans gentagende henvendelser.

Den 29-årige har tidligere givet interviews til kriminalmagasinerne Station 2 på TV2 og Svindlerjagt på Kanal 5. Det er tydeligt, at stemmen i lydbeskederne til den 19-årige er den samme, skriver Radio24syv.

Aktiv i udlandet

Ifølge det colombianske nyhedsmedie Política Heroica blev Stetoskopmanden anholdt i Colombia i april i år for at køre rundt i en ambulance uden licens. Mediet har bragt et billede af manden, der bliver anholdt af to colombianske politimænd. Politiet beslaglagde hans ejendele, der blandt andet bestod af radioer, en taske med førstehjælpsudstyr samt selve ambulancen. Radio24syv har været i kontakt med det colombianske politi, der ikke har ønsket at kommentere sagen.

Artiklen fortsætter under videoen

De seneste par uger har Stetoskopmanden søgt unge og kvindelige sekretærer og rengøringsassistenter på colombianske facebookgrupper. Han skriver i jobopslagene, at et krav til jobbet er, at man skal gennemgå en helbredsundersøgelse. Stetoskopmanden har også kontaktet en kvinde i Colombia, der søgte et job på en yacht. Hun har lagt deres private korrespondance frem, hvor han beder hende gå til lægen, få foretaget en helbredsundersøgelse, filme det og sende det til ham. ”Don’t be shy,” skriver han.

Radio24syv har været i kontakt med Stetoskopmanden på hans colombianske nummer og præsenteret ham for anklagerne mod ham. Han ønsker ikke at stille op til interview eller kommentere sagen.

Stetoskopmanden blev i 2013 dømt tre måneders fængsel i Danmark for 27 forhold. Det var blandt andet for at udgive sig for at være fysioterapeut for at få piger til at deltage i falske helbredsundersøgelser i Skive og Holstebro. Han tilstod de 27 forhold. 11 af pigerne var blot 13-14 år gamle. I 2014 blev han udvist af Norge for at lave falske lægeundersøgelser på kvinder. Han er i 2014 også blevet dømt på Malta for at undersøge kvinder på et hospital, hvor han udgav sig for at være læge. I 2015 blev han idømt en måneds fængsel i Danmark for at lokke tøjet af en kvinde og beføle hende under falsk dække af at være læge.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu